Vandaag is rood

Afgelopen week liep ik in het overdekte winkelcentrum in Arnhem-Zuid en had sms-contact met een collega over de Symphonica in Rosso/Doe Maar-concerten deze week in het Gelredome. Blijkbaar was zij in hetzelfde winkelcentrum, want ze berichtte: ‘Heel Kronenburg kleurt rood!’ Ik zag dat pas na haar sms, daarvoor was het me niet opgevallen. Bewijs dat Johan Cruyff gelijk heeft: ‘Je hebt het pas door als je het ziet’.

Vandaag was er geen ontkomen aan in Arnhem; niks geen Doe-Maar-groen-en-roze, er liepen enorm veel concertgangers met iets roods. En ik had duidelijk mijn rode bril op. Normaalgesproken trekt deze kleur mij niet in het bijzonder, maar vandaag…! Stop- en achterlichten, verkeersborden, logo’s. Auto’s, fietsen, rugzakken. Jassen, bloesjes, t-shirts. Sjaals, corsages, hoeden. Schoenen, paraplu’s. Op weg naar huis: blaadjes, rozen, geraniums, dahlia’s, allemaal rood!

Wat me echter puzzelde: gingen al die mensen met iets roods aan of bij zich nu ook echt allemaal naar Doe Maar? Die wat ambtelijke man met rode broek op de fiets? Die peuter met dat knalrode jurkje? Die oude mevrouw met die rode jas? Heus geen Doe Maar-fan!
Het leerde mij maar weer eens dat niets is wat het lijkt en hoe razendsnel ook ik mijn oordelen klaarheb. Wie weet hebben ook zij nu een geweldige avond in het Gelredome!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s