Van die dagen

Er zijn dus ook van die dagen dat ik geen inspiratie heb op het moment van blogschrijven. Vandaag bijvoorbeeld. Een lange werkdag met veel afspraken, vervolgens haasten naar huis en met zoonlief naar een voetbalwedstrijd (voor wie het weten wil: ’t was heel spannend, maar de D4-mannetjes hebben gewonnen, waardoor we nu stuivertje gewisseld hebben in de pool met de tegenstander; we waren superblij!).
Mijn ervaring is inmiddels dat teveel nadenken over onderwerpen funest is voor de inspiratie. Gewoon de dag op mij af laten komen en bewust beleven werkt het best. Want uiteindelijk was het een volle, maar tegelijk ook prima dag: grote stap in het gezamenlijk formuleren van een communicatiestrategie voor de implementatie van een nieuw elektronisch dossier…

Tjee, wat schrijf ik nu? Dat hoort hier helemaal niet. In mijn blog horen geen werk-woorden. Ik voel mij thuis in mijn blog als ik schrijf over de dingen die ik echt belangrijk vind. Opnieuw; het was een prima dag. Een heel tevreden opdrachtgever voor een filmpje, hard gelachen met vriendin-collega’s, op weg naar huis genoten van een zilverreiger en een prachtige herfstsfeer die door mijn autovoorruit zeilde als een roadmovie. Als ‘working mom’ al bellend met mijn oudste door de Appie gehold voor vergeten boodschappen, daarbij begripvol kijkend en lachend lopend langs collegamoeders. Thuisgekomen mijzelf als inktvis door het huis zien zwieren met in een hand de telefoon om mijn lieve jarige papa te feliciteren, in de andere hand een omelet voor het D4tje, met een voet de oudste uitzwaaiend naar de voetbaltraining en met de andere voet de Tom Tom van het hoogste plankje in de meterkast vissend.

Tot slot even lekker bijkomen op de bank met een wezen op mijn schoot dat mindfulness belichaamd: poes Angie.

Ik adem in en kom tot rust
Ik adem uit en glimlach
Thuisgekomen in het nu
Wordt dit moment een wonder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s