Friend with chocolate

Er zijn veel bijzondere vrouwen om mij heen. Een paar zijn mij meer dan dierbaar. Die kan ik uit bed bellen als dat nodig is. Die zouden mijn kinderen liefdevol verzorgen als ik er niet meer ben. Met hen kan ik mijn pijn en verdriet delen. Ze laten mij lachen (en huilen) om mijn mindere karaktertrekken. Ze lenen mij hun paard te knuffel. Of hun auto, als ik een kinderfeest organiseer buiten de deur. Ik kan eindeloos met ze kletsen als ik wil, of hard met ze werken als dat nodig is. Het zijn stuk voor stuk vrouwen voor wie ik hetzelfde zou overhebben en doen, met liefde en plezier. Vrouwen van wie ik me voorstel, dat als we oud en alleen zijn overgebleven, we dan samen veel ondeugd uithalen in het verzorgingshuis.

Ik voel me met hen verbonden. Door een voor anderen wellicht onzichtbaar draadje, die aan beide kanten zichtbaar wordt in onze ogen als we elkaar zien of over elkaar praten (nee, niet roddelen :-)). Een twinkeling, een sprank. De uiting dat we genieten van het leven, ons leven, met de mensen om ons heen. En met en van elkaar. Ik bedenk mij zojuist dat dat draadje een naam heeft.
Ik noem het chocoladevriendschap, omdat het mij doet denken aan een prachtig koekblik dat ik ooit zag, met daarop een plaatje van twee dikke vriendinnen en daarbij de tekst:

There is nothing better than a friend except a friend with chocolate.

2 gedachtes over “Friend with chocolate

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s