Alles klopt

Er zijn van die dagen dat alles klopt. Dat je voor de wekker wakker bent en energiek je bed uit stapt. Dat het toeval een handje helpt door het een doordeweekse vrije dag te laten zijn. Dat ik mijn gezin al net zo wakker beneden tref. De poezen gezellig binnen zijn en zitten te wachten op hun dagelijkse bakje poezenmelk. Manlief klokslag zeven de deur uitgaat, gevolgd door kind 1 om half acht en kind 2 om acht uur. Dat op de laatste dag van oktober de wereld om acht uur open en aan mijn voeten ligt.

Ik besluit het krantje te lezen, evenals mijn Twitter-timeline. Een kopje thee te drinken, kwark te eten, en nog een kopje thee te nemen. Om 9 uur vertrek ik, ongewassen, in mijn paardenkloffie, op weg naar een prachtige Friese merrie en haar veulen. We halen de paarden uit de wei, poetsen en knuffelen dat het een lieve lust is. Doen wat freestylewerk -voor de vorm-, ik hobbel daarbij zadelloos op de fauteuil die deze paardenrug mag heten. Op weg naar huis zing ik keihard in de auto, genietend van bos en hei, zon en asfalt. Thuisgekomen bak ik volleerd pannenkoeken. Besluit ter plekke driekwart van mijn voortuin om te spitten, omdat ik mijzelf had voorgenomen dat voor 1 november klaar te hebben. Toeval bestaat niet dat dat lukt!

Stap vervolgens op de fiets, om fluitend richting bib te gaan. Dat ie dicht is, is dan ook echt, echt het enige minpuntje van deze prachtvolle herfstdag. Rest mij het koken en eten van een heerlijke Italiaanse maaltijd, een glaasje wijn te drinken, een kop koffie te drinken en een boek te lezen. En daarna als een roos in slaap te vallen naast mijn lief.

Een gedachte over “Alles klopt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s