Onbetaalbaar op de markt

Vanmorgen was ik in Arnhem. Niet heel bijzonder natuurlijk. Maar misschien wel als je weet dat ik in hart en nieren van onder de rivieren ben. Maar soms ga ik er toch overheen. In Arnhem was het markt. En eigenlijk maakt het niet uit waar in Nederland je naar de markt gaat. Overal is dezelfde sfeer.

Er komen zoveel werelden samen op de markt. Spaanse olijven staan goedgemutst naast Turkse. Er is kip, vis en vlees. Zomerse sinaasappelen liggen naast winterse spruitjes. Vrolijk gekleurde bloemen en planten vragen zonder moeite meer van mijn aandacht dan al die o zo Nederlandse zwart-zwart-zwarte nylon kleding. Huis- en handgemaakte verjaardagskaarten, massaproductie speelgoed uit China, eerlijke aardappelen en last but not least mijn favoriete frietspecialist, op een prominente plek recht voor de Eusebiuskerk.

Ook de menselijke bedrijvigheid is zeer divers, maar altijd onderhoudend. Schreeuwende en grappenmakende marktkooplui, gezellige oude dametjes, zonnige Surinamers ingepakt in grote regenjassen, discussiërende Turkse vrouwen met fleurige en minder fleurige hoofddoekjes. Mobiliteit alom: fietsen, rollators, boodschappenwagentjes.

En ik? Ik loop er stilletjes genietend tussendoor. Net een latte machiatto gedronken bij Arnhems Meisje en nu ondergedompeld in dat typisch Hollandse ding: naar de markt aan het begin van een ongetwijfeld fijn weekend. Onbetaalbaar!

Een gedachte over “Onbetaalbaar op de markt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s