De mooiste tijd van het leven

Afgelopen week was op de radio een voorproefje van de mooiste tijd van het jaar. Dat was, als ik het goed onthouden heb, – in ieder geval ooit – de slogan van Radio 2. En met die mooiste tijd bedoelen ze dan de feestdagenperiode.

Om allerlei redenen is dat voor veel mensen helemaal niet de mooiste tijd van het jaar. Ook voor mij niet. Er zijn zoveel mooiere perioden te bedenken; de lange koude wintermaanden januari en februari, de voorzichtige maart- en aprilmaanden. De uitbundige lentemaanden mei en juni. De volop zomermaanden juli, augustus en steeds vaker ook september. De eerste echte herfstmaand oktober en tot slot november als prelude op de winter.

Toch is de feestdagenperiode heel bijzonder, ook voor mij. Niet zozeer vanwege de feestdagen zelf, want die voelen óf opgedirkt en decadent (Kerst) óf melancholisch (Oud & Nieuw). Maar die dagen ervoor: heerlijk knus en gezellig. En dan die dagen ertussenin: dan is de top 2000 op Radio 2. Met regelmaat voel ik mijzelf te jong voor deze zender (sorry fervente Radio 2 luisteraars), maar tussen de feestdagen ga ik met al die geweldige muziek uit de jaren 60, 70, 80 en 90 helemaal terug in de tijd. Naar de tijd dat ik écht jong was. Naar misschien wel de mooiste tijd van mijn leven!

Een gedachte over “De mooiste tijd van het leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s