Ver weg in de bossen ligt het ‘gesticht’

‘Ben even een frisse neus halen!’ roep ik naar mijn collega’s terwijl ik de gang uitloop en mijn jas dichtmaak. Buitengekomen haal ik diep adem. Mmm, dat had ik eerder moeten doen dan de drie uur die het al weer is.

Letterlijk 50 meter hoef ik te lopen om op mijn werkplek in het bos te staan. Ik betreed een smal wandelpaadje langs kale bramenstruiken. Ik hoor een enkel meesje. Voor ik het weet is het werk figuurlijk ver weg. Ik haal nogmaals diep adem. Wat een luxe.

Van een lunchwandeling kwam het niet, maar de belofte aan mijzelf om er dagelijks even uit te gaan, houdt vandaag stand. Ik loop tussen mosvelden en grote dennenbomen door. Een soort Harry Potterbosje vind ik dat altijd. Niet veel later zie ik links van mij lage zonnestralen, die tussen de beuken door schijnen op gevallen blad en beukennootjes.

Ik loop langs een gesloten afdeling, met zelfs een hekwerk eromheen vanwege de forensische titel van de cliënten aldaar. Besluit de grotere dan het kleine rondje te doen, is een kwartiertje lopen. Maar dat kwartiertje is al weer genoeg om mij te doen beseffen in wat voor geweldige omgeving ik werk.

Na langs de kleurrijke therapieruimte van onze multiculti-afdeling gewandeld te hebben en vervolgens een stukje van de route af te snijden door over een gazon, zacht bedekt met gevallen blad, richting het openluchttheater te lopen, denk ik aan de leuke herinneringen die daar liggen. Het toneel ligt er nu verlaten bij, maar op zomerzondagen is het altijd vol leven en plezier. Zo kan de integratie van GGZ-patiënten met de samenleving zijn!

De ruis van de snelweg en het spoor komen weer binnen gehoorsafstand, als ik de deur opendoe van mijn kantoor, een voormalig verpleegstersverblijf in de jaren 50 en 60. Ik kan er weer even tegen(aan)!

2 gedachtes over “Ver weg in de bossen ligt het ‘gesticht’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s