Anders dan anders zien

Vandaag zag ik het. Dat je de dingen anders dan anders kunt zien. Nu was dat niet voor het eerst vandaag, maar ik had gewoon zo’n aha-gevoel.

Het gebeurde toen ik langs de rand van Sonsbeekpark in Arnhem fietste, op weg naar huis. Het was rond kwart voor vijf en gezien de snel korter wordende dagen, was het op dat tijdstip al duidelijk dat de duisternis niet lang op zich zou laten wachten. Maar het was nog prachtig helder. En toen zag ik het, anders dan anders.

Ik keek naar de ‘wolkenkrabber’ van Essent, bij het NS-station. Op het dak van dat hoge flatgebouw zag ik ontelbaar veel kauwen. Ik ben over het algemeen dol op vogels, maar kraaiachtigen hebben altijd iets sinisters voor mij. De enige uitzondering hierop zijn de vogels in het sprookje dat ik vroeger graag las: De zeven raven.

Maar goed, ik zag die kauwen daar dus zitten. En in plaats van de afstand die ik hiervoor vaak voelde bij deze vogels, zag ik nu een en al levendigheid, gezelligheid en sociaal gedrag. Ik las namelijk deze week bij toeval een artikel over kauwen en hoe zij aan het einde van de dag elkaars gezelschap opzoeken en samen -in grote getalen- de nacht doorbrengen. Ook een kilometer of drie verder zag ik honderden van die zwarte vogels samenkomen op het dak van het Gelredome.

Zo gaat het met veel dingen in het leven, in ieder geval in mijn leven. Ik heb bepaalde beelden en ideeën en waardeer het zeer als een ander mij een andere bril op kan laten zetten. Die kauwen zie ik voortaan in ieder geval anders dan eerst!

Een gedachte over “Anders dan anders zien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s