Warm decembergevoel

Ik zit warm en veilig, aan een klein bruin tafeltje op een zachte, grijze stoel. Voor mij staat een waxinelichtje en zo’n lief Kerstig plantje met van die kleine rode besjes eraan. Ook de tafeltjes om mij heen zijn voorzien van dezelfde oprechte gezelligheid. Het is koffietijd. Ik hoor de espressobonen gemalen worden voor de Arnhemse hopjeskoffie die ik daarnet heb besteld. Evenals het geroezemoes van de mensen, die net als ik toe waren aan een warm drankje op deze o zo echte decemberdag.

Buiten sneeuwt het onophoudelijk. De lucht is grijs, gelukkig maar. Waar zouden anders de sneeuwvlokken vandaan moeten komen? Het is markt. De marktlui heten goed ingepakt de enkele klanten van harte welkom in hun speciaal voor de sneeuw ingepakte kraampjes.

Mijn koffie wordt gebracht. De warmte en gezelligheid straalt er vanaf. De slagroom is zo overdadig, dat ie langs het glas naar beneden glijdt. Bovenop de koffie ziet het eruit als een toepasselijk, wollig sneeuwdekje. De koffie zelf is door de karamel écht hopjesbruin. Het kranskoekje dat er naast ligt kan ik deze keer echt niet weerstaan. Hij staat symbool voor het warme decembergevoel dat over mij heen kwam toen ik naar binnen stapte.

Zodadelijk stap ik op de fiets, op weg naar huis. En ik besluit dat vandaag een mooie dag is om de Kerstboom op te gaan zetten!

Een gedachte over “Warm decembergevoel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s