Winterfestijnzaterdagmiddag

Als ik richting dorp loop, lijkt het wel of de lente is gekomen. De lucht is zacht en licht. Maar in de Dorpsstraat komt de realiteit terug. Ik hoor kerstliedjes en zie dennentakken liggen bij de bloemenkraam.

Halverwege de Dorpsstraat is vandaag voor het eerst de Winterfestijn-schaatsbaan open. Inmiddels een traditie in ons dorp, die wat mij betreft nog jaren mag voortduren. Een gezellige drukte van kijkende ouders, opa’s en oma’s en op de baan beginnende en ervaren schaatsers. Achter ons, voor het gemeentehuis, wordt de idylle gecompleteerd met een brassbandje en een gebakkraam, waar zoonlief van een oliebol mét poedersuiker smult. We zullen gaan dit plekje de komende weken nog vaak bezoeken.

Bij de enige sigarenwinkel in ons dorp koop ik onze kerstpostzegels. Voor mij staat een mevrouw die een aansteker met grote vlam koopt en grapt over vlammen in haar kerstkapsel. Even verderop loop ik de heerlijke geurende chocolaterie binnen, voor -what else, mister Clooney- een doosje chocolaatjes.

Op weg terug naar huis koop ik rode amarillussen bij de bloemenman, met bij deze tijd passende eucalyptustakken, voor een lekker luchtje uit de bloemenvaas. Thuisgekomen zet ik een stemmig kerstmuziekje aan en ontbrand ik de kaarsen. Samen met een portje in mijn glas en manlief en kids aan tafel kan deze winterfestijnzaterdagmiddag niet meer stuk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s