Geluk zit in de rest

Soms vragen mensen mij hoe het me lukt om altijd positief te zijn. Daar kan ik kort over zijn: dat ben ik heus niet. Ik kies er echter wel voor om in dit blog de aandacht te geven aan het klein geluk in het leven. Meestal omdat het oprecht zo voelt, maar ook wel eens om mijzelf of een ander een soort van moed in te praten.

Vandaag is zo’n dag waarop ik misschien wel had kunnen kiezen voor een mopperblog. Maar dat doe ik niet; wil ik ook niet, dat gebeurt al genoeg door anderen. Liever zoek ik op een dag als vandaag naar de kleine dingen die mij blij maken, die plezier geven. Een greep uit de mogelijkheden van vandaag:

Wakker worden uit een vrolijke droom, waarin ik mijn voortuin vol bloeiende planten aan het zetten was; achter de spits aan naar mijn werk kunnen rijden, omdat ik de mail thuis al heb weggewerkt. Een bij de tijd van het jaar passend werkoverleg, met een terugblik op een hectische maar leerzame tijd. Een verlate lunchwandeling in de motregen, die mij niet deert omdat ik vorige week, in de uitverkoop, een heerlijke nieuwe winterjas mét capuchon heb gekocht. Een lieve en grappige sms van een vriend waar we gisteravond gingen eten.

Lachen met collega-ouders op mijn werk over hoe het is om pubers thuis te hebben terwijl je aan het werk bent. Thuiskomen in een warm en gezellig huis, waar het avondeten en mijn lief al op me staan te wachten. Daarna de afwas niet te hoeven opruimen, omdat mijn paardrijles staat gepland. Knuffelen met ‘mijn’ paard. Bij thuiskomst even kijken naar mijn slapende kinderen. Winnen van manlief bij Wordfeud.

Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Omdat ik zie wat ik wil zien. Omdat groeit wat ik aandacht geef. Omdat ongeluk in een klein hoekje zit, en geluk in de rest!

Advertenties

3 gedachtes over “Geluk zit in de rest

 1. Cees Janssens zegt:

  Wat een prachtig stukje

  Dit raakt me echt diep in m’n hart.

  Hier zou ik nog veel meer op willen reageren maar woorden schieten me nu tekort

  Dit is echt de essentie waar het allemaal om draait en dan zo mooi. zacht en broos op papier gezet

  Proficiat met dit stukje

  Blijf zo leven en schrijven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s