Een dag om nooit te vergeten

Er zijn van die dagen die je nooit meer vergeet. Vraag mensen van voor mijn tijd maar eens naar de moord op Kennedy; tijdens mijn studentenjaren lag ik languit op de bank toen ik hoorde van het overlijden van Freddy Mercury, en ik zat hoogzwanger te vergaderen toen een collega binnenstormde op 9/11. Wordt vandaag ook zo’n dag die ik nooit meer vergeet?

De eerste glazen witte wijn zijn inmiddels leeg. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Vandaag is het jaarlijkse etentje van mijn afdeling en passend bij een land in crisis gaan we bij de baas thuis kaasfonduen.

De voorbereiding bestaat uit het minutieus dekken van een tafel die eigenlijk bedoeld is voor zes personen, maar wij schuiven straks aan met acht. Geheel in stijl gedekt uiteraard: wit tafelkleed, wit servies, zilveren bestek en sfeervolle zilveren en rode accessoires. Dit alles ter verhoging de feestsfeer!

De champignons zijn gesneden en gebakken, de spruitjes geblancheerd. Van de borrelhapjes hebben we uiteraard al wat gehapt. De feestjurken zijn inmiddels van de hangertjes om onze schouders gedrapeerd; de blingbling-oorbellen glanzen een ieder tegemoet. Het wachten is nu op de collega’s die zodirect zullen binnenkomen.

Ik hoor vrolijk gebekvecht in de keuken. ‘T is hier niet zoveel anders als op het werk. Ik voorzie dadelijk een bij vlagen dolle en serieuze boel, met hard werken tijdens de kaasfondue en relaxen bij de koffie mét. De afwas laten we deze keer staan voor de baas. Wij gaan dan immers op weg naar een relaxte uittocht van 2012. Is het niet morgen, dan op 31 december ;-)!

2 gedachtes over “Een dag om nooit te vergeten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s