One of the guys

Het wordt steeds duidelijker dat ik hier in huis de uitzondering op de regel ben. De vrouw in het mannengezin. Ik ben zojuist verbannen naar de zoldertelevisie, om naar een ‘vrouwenprogramma’ te kijken.

De eerste jaren van ons gezin speelde dit absoluut nog niet; baby’s zijn immers vrouwendingen. Lekker tuttelen en knuffelen. Maar dan gaan ze lopen en komt er rijdend en helaas ook vechtspeelgoed binnen. Tractors, skelters, zwaarden, geweren, computergames, je kent het wel.

Ik ben geen strikjes- en tierlantijntjesmoeder, ook nooit geweest. Gelukkig voor de jongens natuurlijk, en voor mij daar dan ook geen pijnlijk gemis. Boos zijn we maar even, niets geen lang en ondergronds gemopper. Kleding kopen: een paar korte of spijkerbroeken, wat shirts, klaar is Kees! Niet geniepig knijpen of haren trekken, wel een enkele duidelijke stomp. Naar de kapper: eens per maand, coupe kort. Alhoewel, nu ze de puberfase betreden wordt er aanmerkelijk meer tijd en aandacht besteed aan de buitenkant dan ik gewend was en wordt zelfs mijn voorraad met smeerseltjes wel eens geplunderd.

Het stoeien heb ik opgegeven toen me duidelijk werd dat ik, als het menens zou zijn, het niet meer zou kunnen winnen. Ik ben wat dat aangaat terug naar af of, positiever gezegd, weer tot mijzelf gekomen. Niet meer hoeven meedoen ‘met de mannen’, maar gewoon weer mijn lieve vrouwelijke zelf in beeld. Dus voor het slapengaan kriebel ik hun rug en knuffel ik ze naar wederzijdse wens. Zolang de buitenwereld het maar niet ziet ;-)!

Nu zit ik dus hier en de mannen beneden. Ik heb er vrede mee. Het betekent immers ook ongestoord kijken naar de programma’s die ik leuk vind. Toch doe ik dat niet al te vaak, want ik ben eigenlijk veel te graag in hun gezelschap. ‘One of the guys’ is de regel waar ik alleen bij uitzondering de uitzondering op wil zijn!

Een gedachte over “One of the guys

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s