Hemels wandelen en aards klussen

Ik hikte er al een maand of drie tegenaan. Gisteren moest het er dan toch maar van komen. Wonend in een huishouden met eigenlijk enkel linkerhanden, is het een kwestie van de langste adem. Wie houdt het het langst vol om er niet aan te beginnen? Deze week was ik degene die bezweek voor de druk door de voorbereidende aankopen te doen. En moest er dus geklust worden.

Op zo’n dag als gisteren is het belangrijk te zorgen voor een goede balans tussen zoiets aards als klussen en iets hemels. Het toeval wilde dat mijn wandelvriendin uitgelaten zou worden door mij. Mijn voornemen was om daarbij goed uit te pakken en zowel haar als mijzelf te verwennen door naar Heerlijkheid Hemmen te gaan.

Maar goed, ik begon de dag dus met ‘de klus’: het vervangen van de gordijnrails op de slaapkamer van zoonlief. Die hing al een maand of drie aan één kant uit het plafond. Een beetje klusser begint nu hartelijk te lachen, maar bij ons is zoiets dus echt ‘een ding’. Ik had een uittrekbare rails gekocht, zodat ie precies op maat kon worden gemaakt. Helaas pasten de klemmen die ik erbij had gekocht wel op het ene, maar niet op het andere deel van de rails. Het drama was geboren. Er moest geruild gaan worden bij ‘Dat zeg ik, …’, maar waarvoor dan precies?

Ik besloot het nuttige met het aangename te verenigen en vertrok met mijn leenhond richting landgoed. De terugweg zou gebruikt worden om naar de doe-het-zelf-zaak te gaan. We genoten beiden van de wandeling door bos en park. Dat zag ik aan haar als ze iedere keer vrolijk naar mij opkeek en dat voelde ik zelf bijvoorbeeld toen we wandelden over het bospad waar net gehakselde dennenbomen waren uitgestrooid als een hemels geurende loper.

Na de wandeling kreeg ik een gordijnrailstip die ik niet had gekregen als ik niet was gaan wandelen. Met die tip bleek de oplossing eenvoudig. Binnen een half uurtje was de klus geklaard. De gordijnen hingen weldra lentefris aan het plafond en ik lag languit op de bank, na te genieten van zowel mijn fijne wandel- als geslaagde kluservaring ;-)!

Een gedachte over “Hemels wandelen en aards klussen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s