Gewoon een bijzondere zondag

Met mijn feestjurk aan stap ik in mijn wandelschoenen. Ik zal de rest van de middag niet buitenkomen en met al die sneeuw móet ik echt even frisse lucht snuiven. Daarom trek ik mijn dikke winterjas aan en sluit ik de voordeur achter mij met een stevige handgreep.

De eerste stappen in de sneeuw zijn als altijd een beetje onwennig. Is het glad of valt het mee? Ik trek de capuchon over mijn netgewassen haar. De muziek in mijn oren is stil en poëtisch. Ik steek de straat over.

Ik heb overal zo mijn favoriete wandelroutes. In mijn buurtje voert zo een mij langs huizen, een speeltuin en een stil stuk met links weilanden en rechts een eendenvijver. Op een dag als vandaag is het, ook al is het zondag, doodstil in de straten. De meeste mensen houden niet van nattigheid en kou. In mijn hoofd hou ik daar ook niet van, maar steeds vaker weet mijn hart mij te overtuigen.

De vogels houden zich stil vandaag. Daarom heb ik mijn mp3-speler meegenomen. Via mijn oordopjes hoor ik, als was hij in mijn hoofd, de warme stem van een voor mij bijzondere zanger. Hij verhaalt over een wereld diep zuidelijk van mij, over stranden, landen en sterrenhemels. De muziek geeft mij rust, ik loop op de zachte cadans ervan langs het water van de eenden, die nu onzichtbaar zijn. Onder mijn voeten voel ik de verse sneeuw kraken en gek genoeg is het niet eens tegengesteld met wat ik hoor. Stomweg omdat in beide werelden in volle overtuiging wordt geleefd.

Ik loop weer richting mijn thuis, in het volste vertrouwen dat ik een bijzondere middag tegemoet ga. Omdat er lieve mensen op bezoek komen, die mij een warm hart toedragen en ik hen. Omdat we elkaar waarderen om wie we zijn. Als ik aan het einde van de dag terugkijk, is dat met alle mogelijke genegenheid in mijn hart. Kon iedere dag maar zo bijzonder zoals vandaag zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s