Gezicht in de zon

Turn your face toward the sun
and the shadows will fall behind you
Maori gezegde

De zon is al op en de maan nog niet naar bed, als ik vroeg in de ochtend naar buiten kijk. Niet veel later zie ik buiten het dorp de witte gloed van nachtvorst liggen. Hij geeft aan alles wat ik zie een zachte glans. Ik hoor een hels lentekabaal. De mussen en merels kwetteren van struik tot struik en zingen van boom tot boom. De ganzen paraderen al poepend door de weilanden. Een zwanenpaar maakt zich mooi voor de dag.

Ik zit op de fiets, met de zon in mijn gezicht. Ik maak, met half dichtgeknepen ogen, de bochten op mijn gevoel. Als ik even later op het pontje sta, draai ik mij naar de zon en doe mijn ogen dicht. Ik zie gele, oranje en rode sterretjes.

Even later, aan de overkant, schijnt de zon weer vol in mijn gezicht. Ik fiets langs -ik veronderstel- prachtige huizen, in Oosterbeek langs de Rijn. Op de weg terug van mijn afspraak zie ik ze beter, nu de zon niet volop in mijn ogen schijnt. Ook de pauze breng ik uiteraard in het zonnetje door; met een vriendin/collega even relaxen op het podium van ons openluchttheater. Ook weer met ons gezicht naar de zon!

Mijn verkoudheid dan wel hooikoorts heeft me vandaag danig dwarsgezeten. Zo erg zelfs dat ik het paardrijden heb laten schieten. Ook de wind was niet mijn grootste vriend. Om nog maar niet te spreken van mijn grillige vrouwenhumeur. Maar ik koos er voor mijn gezicht naar de zon te draaien en zo de schaduwen achter mij te laten.

2 gedachtes over “Gezicht in de zon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s