Lopen met de voeten van alle vrouwen van de wereld

@PapierenSpiegel: #schrijfidee Welke vrouwen in jouw leven waren/zijn belangrijk? Wat heb je van hen geleerd of (mee)gekregen? #vrouwendag

Vanmorgen kwam de inspiratie voor mijn blog als bovenstaande tweet binnenrollen. Op de terugweg van werk naar huis realiseerde ik mij dat ik hier tien jaar geleden ongetwijfeld vrouwen bij had bedacht, die het zeer verdienen om zo in de schijnwerpers te staan. Tegelijkertijd zou mijn keuze voor hen, uitgaande van het idee dat wat je doet en zegt een weerspiegeling is van wie jij bent, dan eigenlijk meer over mij gaan dan over hen. Ik zou het gevoel hebben de vrouwen die ik niet zou noemen tekort te doen.

Ik dacht ineens terug aan een prachtig boekje dat ik september 2011 kocht: Het kleine boekje van de moederliefde van Thich Nhat Hanh. Aanleiding om dat boekje te kopen was het overlijden van mijn moeder – uiteindelijk ‘gewoon’ de belangrijkste vrouw in mijn leven.

In het boekje staat in het hoofdstukje Oefeningen voor verzoening en waardering een prachtig stukje: Lopen met de voeten van je ouders. In de gedachte van vandaag, Internationale Vrouwendag, vertaald zal ik het uitleggen als Lopen met de voeten van alle vrouwen van de wereld. Het beschrijft een loopmeditatie.

Loopmeditatie houdt in dat je bewust loopt. Lopen om te lopen, niet om ergens aan te komen. Lopen in vrijheid en stabiliteit, niet langer gehaast. Aanwezig zijn in iedere stap. Het leven overal om je heen voelen. Je leeft, bent gezond en in staat om in vrede te lopen. Je oefent om te lopen als een vrij mens en je voelt je stappen steeds lichter worden. Je geniet van iedere stap die je zet. Iedere stap is voedend en helend. Wanneer je loopt toon je met iedere stap je dankbaarheid en liefde aan Moeder Aarde.

Ik wil vanavond lopen met de voeten van alle vrouwen van de wereld. Alle vrouwen voor mij die niet de kans hebben gehad vredige en gelukkige stappen in hun leven te zetten en volledig in het hier en nu te zijn. Ik kan dat doen voor hen, omdat ik een voortzetting ben van hen. Door hen sta ik waar ik sta, ben ik wie ik ben en heb ik de kans om te doen wat ik doe.

Een gedachte over “Lopen met de voeten van alle vrouwen van de wereld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s