Met zonder sneeuw

Vandaag is de dag waarop dag en nacht precies even lang zijn. Daar was overdag weinig van te merken! Ik was thuis aan het werk, voelde geen enkele behoefte om naar buiten te gaan. Ging wel even, op de fiets naar de basisschool om in het kader van de Daltonweek mee te doen met een rekenopdracht in groep 8. Maar daarna fietste ik weer zo snel mogelijk naar huis. Het was echt niet fijn. Koude wind en natte sneeuwvlokken in mijn ogen en op mijn kleding.

Toch vind ik het ook wel weer heel bijzonder, dat weer van ons. Vanavond moest ik, voor oudergesprekken, ook naar de andere school, in Nijmegen. Groot was mijn verbazing om op Ostara, de dag van de lente-equinox, een tafereel te treffen dat tijdens de Kerstdagen niet had misstaan. Op alle bomen en struiken die ik zag, lag een donsachtig laagje witte vlokken. Het leken net watjes.

En zo kijk ik er ook liever naar. Alsof het watten zijn. Stilstaan bij het feit dat het op deze eerste lentedag bevroren water is dat daar op die takken ligt, maakt mij niet heel blij. Liever zag ik frisgroene blaadjes, helgele narcisjes, witte lammetjes en een strakblauwe lucht. Toch weet ik ook uit de constatering van vandaag weer iets positiefs te persen.

Ik heb altijd genoten van alle seizoenen die wij hier kennen. Geniet van het ene seizoen en mis dan tegelijkertijd de andere drie. Maar het leukste van alles vind ik dat ik door het schrijven van dit dagelijkse blog, ik meer dan ooit bewust onze natuur en de seizoenen beleef. Ik dóórleef ze en daar word ik eigenlijk heel erg blij van. Mét en zonder sneeuw.

2 gedachtes over “Met zonder sneeuw

 1. Cees Janssens zegt:

  Hoi Anita
  Blij te lezen dat je de seizoenen nu intenser doorleeft
  Ik ken het genot dit al jaren te doen en vind het iets heiligs hebben
  Het zal je alleen maar gelukkiger maken om de kou, de warmte te voelen, het frisse groen zien komen en later in het jaar zien te verdwijnen
  Als je dat intens kan beleven ben je een rijk en gelukkig mens
  dat is waar we deel van uit maken
  Dat is leven
  Nog een fijne avond
  Groetjes
  Cees

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s