Daar waar ik ben …

Als ik naar mijn werk rij, zie ik hele groepen ganzen grazen in de weilanden langs de weg. Grijze vlekken, met opvallende oranje snavels, in grijsgroen terrein. Prachtig om te zien. Nog mooier vind ik de levenslang monogame ganzenparen die rakelings over mijn auto vliegen. In gedachten hoor ik hun vleugels boven mij klapwieken.

Ik stap de warmte van mijn kantoor binnen en werk een paar uur geconcentreerd aan de digitale presentatie van mijn werkgever. Nog een week, dan gaat de werkenbij-website de lucht in. Hij staat nu, eind maart, net zo grazend en klapwiekend klaar als de ganzen die ik vanmorgen zag ;-).

Mijn middag staat op een bijzondere manier in het teken van ‘het leven’. Het ging over afscheid nemen, tijdens de informatiebijeenkomst van de opleiding tot ritueelbegeleider. Maar het ging ook over het binnenkort geboren worden van nieuw leven. De merrie die een paar jaar geleden mijn liefde voor paardrijden nieuw leven inblies, staat in haar ‘kraamkamer’ te wachten op het veulen dat nu elk moment geboren kan worden. Ze zag zo mooi uit, letterlijk en figuurlijk verwachtingsvol. Ik hoop deze week nog haar veulen te mogen bewonderen.

Het einde van de middag sta ik weer met beide voeten op de grond, of beter gezegd: in de file. Iedereen wil naar huis, naar de kachel, ver van de snijdende oostenwind die van morgen de koudste 23 maart maakt die we ooit beleefd zullen hebben. Thuis wacht mij een lieve verrassing: een heel bijzonder boekje. ‘Ergens waar je bent’. Mijn verhaal van vandaag is een ode aan de maker van dat boekje, omdat hij een van de mensen is die mij dagelijks inspireren te zijn waar ik ben in het leven.

3 gedachtes over “Daar waar ik ben …

 1. Cees Janssens zegt:

  Hallo Anita
  Lief van je dat je mij met mijn boekje in je verhaaltje aanhaalt
  Bedankt hiervoor
  Ben benieuwd wat je er van vindt
  Dit was dus het project waar ik mee aan het werk was en dat ik zonder de hulp van mijn lieve zoon Daan nooit zo mooi vorm had kunnen geven

  Fijn weekend

  Groetjes
  Cees

  PS als het veulen geboren is zou je dan voor mij wat foto’s van moeder en veulen willen maken

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s