Maak er wat van!

Onlangs liet iemand mij weten: mooi hoor, al die bespiegelingen van jou, maar ik hoop voor jou dat je ook wel eens een k..dag hebt. Ik liet toen weten die, net als iedereen, te hebben en dat als je goed leest, je ze zelfs in mijn meest positieve verhaaltjes wel eens tussen de regels door kunt lezen.

Vandaag is een mooie dag om over die slechte dagen te schrijven. Daarvoor heb ik zeker drie aanleidingen. Als eerste de hierboven genoemde opmerking. De tweede betreft een prachtig filmpje, waarin stilmakend mooi zichtbaar wordt gemaakt dat we allemaal mensen van vlees en bloed zijn, allemaal met goede en slechte dagen, allemaal met blijheid en verdrietige gebeurtenissen. Niemand vormt hier een uitzondering op, niemand. De derde aanleiding is de film die ik vandaag zag.

As it is in heaven is een mooie en onderhoudende film die gaat over een dirigent, die terugkeert naar zijn geboortedorp en daar het beste weet te halen uit de leden van een alledaags kerkkoor. Er zitten veel lagen in de film. De boodschap die het meest bij mij blijft hangen is dezelfde als die waar Bert & Ernie al over zongen toen mijn kids nog klein waren: Maak er wat van!

… Je hebt maar één leven. Volg het pad dat voor je is uitgestippeld, ook als dat niet het makkelijkste is. Reken af met de draken uit het heden en je verleden, ga dóór de pijn en het verdriet dat we allemaal met ons meedragen. Overal is liefde, als je het wilt zien …

Op mijn slechte dagen, die ik vaker heb dan de meeste mensen om mij heen zullen geloven, heb ik boodschappen als die van As it is in heaven nodig. Dan voel ik me onzeker, kleiner dan wie dan ook, niet goed genoeg, somber, verdrietig, gekwetst door alles en iedereen om me heen. Dan ben ik bang, voel ik me alleen. Maar als ik dan denk aan zo’n film(pje) zoals hiervoor genoemd, dan weet ik dat we deze gevoelens allemaal hebben. En dat we ze moeten delen, kúnnen delen met de mensen om ons heen. En zo maken we er samen wat van!

Een gedachte over “Maak er wat van!

 1. Cees Janssens zegt:

  Hallo Anita
  Van dit verhaaltje kreeg ik echt kippenvel en betraande ogen
  Ik weet uit ervaring dat inderdaad iedere mens zijn rugzak te dragen heeft in het leven
  Respect dat jij dat zo kwetsbaar op papier neer zet
  Deze tekst zou bij iedere mens aan de muur moeten hangen zodat ze iedere dag de waarheid onder ogen kunnen zien (lezen)
  Een prachtig verhaaltje
  Heel knap en dapper van je

  Groeten

  Cees

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s