Toneel met dennenappels en klaprozen

Op mijn werk is een plek waar ik erg graag kom. Het is ons openluchttheater De Klaproos. Het kent al een heel lange geschiedenis en wordt sinds een opknapbeurt een aantal jaar geleden in de zomermaanden actief gebruikt.

Ik heb er heel wat zondagen versleten, toen mijn kinderen nog klein waren. De voorstellingen varieerden van een eindeloos lange opera (die we niet uitgezeten hebben) tot vrolijke circusvoorstellingen en van stevige poprock tot gothic en folk. Capoeira, riddertoernooien, salsa, noem het en het was er.

Zeker in mijn herinneringen was het ook altijd mooi weer. Strakblauw en zonnig warm. IJsjes in de pauze en flesjes water tijdens de voorstellingen, liggend op het gras. Wespen wegslaand in augustus.

Hoe anders is het er nu; koud en leeg. Maar niet verlaten. Want door het jaar heen kom ik er ook heel graag. Om te zitten, te kletsen, soms te huilen en gelukkig vaker nog om te lachen en te genieten. Zoals nu. Geen tijd genomen voor een wandeling tussen de middag. Maar nu aan het einde van mijn werkdag is het er fijn toeven. Ik zie het toneel vol met dennenappels liggen. De wind aait mijn handen en haar, de mezendeuntjes kussen mijn oren. Ik neem het ruisen van de bomen in mij op en adem de stilte in. Hier kom ik tot rust.

Zo meteen stap ik weer op mijn fiets, op weg naar huis. Maar zoals altijd ben ik blij dat ik de tijd en moeite heb genomen om hier even te gaan zitten. Omdat het mij altijd iets brengt. Voor geluk is een verlaten maar sfeervol openluchttheater al genoeg.

Een gedachte over “Toneel met dennenappels en klaprozen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s