Egeltje als wekker

Een groot deel van mijn dag bestond uit hollen en vliegen, eigenlijk vooral achter mijzelf aan. Mijn werk is voor het eerst sinds een hele tijd weer even zo druk dat ik er ’s nachts onrustig van slaap en gekke dromen droom. Vóór de wekker wakker besloot ik maar op te staan en snel te gaan douchen.

Tóch maar met de auto naar het werk, moest namelijk wat spullen op ons terrein vervoeren en da’s makkelijker met een auto dan met een fiets. Vanwege het autoritje lekker vroeg op mijn werk, maar dat deed weinig af aan mijn stressgevoel. De Wet van Finagle gold namelijk (ik dacht dat het de Wet van Murphy was, maar nazoeken voor deze blog leverde Finagle op :-)): ‘Als iets mis kan gaan, dan gaat het mis – op het slechtst denkbare moment’. Alles zat tegen vandaag.

Natuurlijk zat ik vooral mijzelf in de weg. Het is immers nooit de buitenwereld die stress veroorzaakt. Mijn stress kwam door hoe ik zélf tegen mijn dag aankeek. Ondanks deze wetenschap én de wetenschap dat áls ik het druk heb, ik dan vooral even rustig moet gaan zitten, bleef ik hollen en vliegen. Totdat ….

… ik op een onverwacht moment, in het midden van de middag, een egeltje over het gazon zag scharrelen. Het eerste egeltje sinds de formele start van de lente, wakker uit zijn winterslaap! Hij bracht me ineens bij mijn positieven. ‘Haast je langzaam’, leek hij mij gezellig knorrend te vertellen. Ik smolt achter het stuur, trapte op de rem en besloot het roer -nee, niet het stuur- vanaf dat moment om te gooien. Eén ding tegelijk; en genieten van wat ik tegenkom.

De hoeveelheid werk en andere dingen die ik wilde doen vandaag, veranderde niet. Maar wel de manier hoe ik ernaar keek en ermee omging. Ineens kreeg ik die altijd wat chagrijnig kijkende collega aan het lachen, gooide ik mijn haar los de weg terug naar huis, boodschapte ik zingend onze avondmaaltijd en ging ik tóch even ‘mijn’ paard loslaten, poetsen en knuffelen. Dank dat je me wekte, lief en wakker egeltje!

2 gedachtes over “Egeltje als wekker

 1. Cees Janssens zegt:

  Hallo Anita
  Een mooi verhaaltje
  Ik begrijp heel goed dat het werk soms stress kan opleveren
  Maar heel goed van je dat je getriggert werd door zo’n lief klein egeltje om het roer om te gooien
  De natuur heeft ons veel wijze dingen te leren, als we er maar oog voor blijven houden
  Dat de maatschappij zo haastig is geeft alleen maar aan dat we steeds verder van de natuur verwijdert raken en daarmee van onze roots
  Helaas is het zo
  Maar blijf kijken naar de natuur
  Groetjes en succes

  Cees

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s