Tuinconcert

Mijn lief maakte me vanmorgen wakker om gedag te zeggen. Hij ging weer vroeg aan het werk. Slaapdronken liep ik naar beneden om hem uit te zwaaien, iets dat wij ook na bijna 26 jaar nog dagelijks doen en waarvan ik het belang onlangs aan Grote Zoon uitlegde. Dat je altijd moet weten hoe je iemand gedag hebt gezegd, voor het geval dat … Hij knikte begrijpend. Maar dit terzijde.

Ik deed de garagedeur open en een oorverdovend concert van ochtendgezang kwam mij tegemoet. Alle vogeltjes in de buurt deden zonder uitzondering hun uiterste best voor het mooiste geluid. De combinatie van hen samen was betoverend, helemaal tegen de achtergrond waarin ik geen van hen zag: heldere maar donkerlichtblauwe lucht, silhouetten van huizen, bomen en lantaarnpalen. En een enkel lichtpunt dat dit schouwspel aanlichtte.

Nadat ik lief had uitgezwaaid besloot ik even in de achtertuin te gaan zitten. In mijn huispak, op een koude tuinstoel. Het concert ging nog even door en dat wilde ik niet missen. De mussen, de merels, de lijsters, de mezen. Ondanks mijn digitale cursus Tuingeluiden vind ik het moeilijk een onderscheid te maken tussen alle geluiden. Maar ik geniet des te meer. En merel vloog over, voor mij sein om naar binnen te gaan. Maar niet voordat ik had uitgevonden waar een kleine mus een hels kabaal maakte. Nu snap ik waarom Kleine Zoon zegt dat ie ’s morgens heel vroeg wakker wordt van vogels. De mus zat bijna op zijn kussen :-)!

Binnengekomen zette ik de radio, die lief had aangehad, meteen uit; wat een lawaai. Ik zette het raam op een kier en ging dit blog zitten schrijven. Met de vogels nog steeds in mijn oren. Het wordt zo licht en de zaterdagse geluiden zullen de vogels straks overstemmen en stil doen worden, maar deze geweldige start van de dag draag ik met mij mee.

2 gedachtes over “Tuinconcert

 1. Pingback: Tuingeluk | Diadox
 2. Cees Janssens zegt:

  Hallo Anita

  Vroege vogel

  Ook ik ben net terug van mijn wandeling en heb ook kunnen genieten van het ochtendconcert alvorens de wereld met al zijn geluiden die bepaald niet als een concert klinken weer losbarst
  Maar dit hebben we in ieder geval gehad

  Geniet en fijn weekend

  Groetjes

  Cees

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s