Reis naar inzicht van verbinding en vertrouwen

Soms is het goed om een andere bril op te zetten. Niet letterlijk, maar figuurlijk. Als ik dat doe, zoals ik dat de afgelopen dagen deed, merk ik dat de wereld om mij heen niet zozeer verandert, maar dat dat wel zo lijkt voor mij, omdat ik er anders tegenaan kijk.

Maandag hoorde ik iemand vertellen over risico’s nemen. Dat als je steeds in cirkeltje A ronddraait, dat je dan nooit bij B zult uitkomen. En ja, van A naar B gaan, betekent een zeker risico nemen. En misschien is B geen succes. Maar misschien is C dat wel. En dat het niet gaat lukken om van A direct naar C te komen. Dat ik eerst naar B zal moeten (willen) gaan.

De dagen die op de maandag volgden ging ik van A naar B. Letterlijk, omdat ik op reis ging. Maar ook figuurlijk, omdat ik weer eens iets anders deed dan het rondje dat normaalgesproken rust, reinheid en regelmaat biedt en de voor mij belangrijke rust brengt.

Door van A naar B te gaan, bracht ik rimpelingen in de vijver die mijn dagelijkse leven is. En zoals je weet, kan een rimpeling aan de ene kant van de wereld aan de andere kant een tsunami veroorzaken. De rimpelingen vormden spiegelingen van de manier waarop ik naar mijn leven kijk. Spiegelingen met een andere lichtinval, waardoor ik sommige dingen weer beter, of in ieder geval anders zie. Zodat ik nu ook figuurlijk uit cirkeltje A kan stappen en naar B kan gaan. B hoeft geen Utopia te zijn. Een stap verder komen is genoeg. Misschien is C Utopia. En zo niet, dan heb ik toch in ieder geval weer een levensreisje gemaakt.

Ik reisde naar het inzicht van verbinding en vertrouwen. Waar dit inzicht mij uiteindelijk zal brengen weet ik nu nog niet. Maar vandaag bracht het licht en ruimte. Passend bij het lengen van deze lentedagen.

Een gedachte over “Reis naar inzicht van verbinding en vertrouwen

 1. Cees Janssens zegt:

  Hallo Anita
  Mooi geschreven
  Het leven is niet anders dan risico’s nemen.
  Als je op zekerheid speelt verlies je want zekerheid is er niet
  Om van A naar B te gaan schep je de mogelijkheid om het onmogelijke mogelijk te maken en dat hoeft niet bij B te liggen maar misschien wel bij C of anders elders.
  Alles wat leeft is in beweging, dat is het leven en daar horen risico’s bij

  Fijne dag

  Groetjes

  Cees

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s