Dag hemel, hallo zon!

Hij is weg, eindelijk weg. De zonnehemel, waarover ik op 1 oktober blogde. De in de lucht hangende lente brengt blijkbaar dit soort opruimkriebels met zich mee. De zonnehemel stond inmiddels al weer een week of zes in de garage. Ik besloot mijzelf flink bij de kladden te grijpen en het ding naar de milieustraat te brengen.

Al op de heenweg merkte ik hoe opgeruimd ik me voelde, met het ding zo achterin de auto. Had natuurlijk van de gelegenheid gebruik gemaakt ook een hoop andere troepjes mee te nemen. Frituurvet, papier, glaswerk, schoenen, kleding, chemisch afval. Daar bovenuit torende de zonnehemel. Had hij me al die afgelopen jaren, maanden, weken en dagen uitdagend staan aanstaren, nu zag hij er wat triest uit. Zo half ontmanteld, omdat ie anders niet achterin paste, had ik toch wel medelijden met hem.

Hij had nog wat tegengesputterd bij het inladen, het had me moeite gekost om hem in de auto te tillen. Bij de milieustraat aangekomen had ie overduidelijk zijn verzet opgegeven. Hij liet zich gedwee uitladen en naar het oud ijzer duwen. De bijbehorende lampen kregen een mooie laatste rustplaats tussen soortgenoten. Ik keek nog een laatste keer in mijn achteruitkijkspiegel en reed weg.

En nu zit ik in de tuin. Uit te rusten. En te genieten. Van wat eerste lentezonnestralen. En een fris windje. Ik dank de zonnehemel voor wat hij mij heeft gebracht: de wetenschap dat ik veel onnodige dingen te lang in mijn huis heb staan. Ik neem me voor: vanaf vandaag sta ik in de opruimstand. Een opgeruimd huis leidt immers tot een (makkelijker) opgeruimde geest. Een zonnehemel als mindfulness-les; dat ik daar niet eerder aan heb gedacht!

Een gedachte over “Dag hemel, hallo zon!

 1. Cees Janssens zegt:

  Hallo Anita
  Zo te lezen ben je weer flink aan het ruimen geweest
  Zo kan de nieuwe lente alle ruimte innemen die hier letterlijk in plaats en geest is vrijgekomen
  Fijn weekend
  Groetjes
  Cees

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s