Van de Kleipeer naar Hurricane Mountain Road en weer terug

Mijn wangen zijn rozig en mijn haar ruikt naar rook. Het doet me denken aan onze eerste vakantie in de Verenigde Staten. We waren daar in 1997, in de eerste herfstmaand. Toen mocht ik IRL de Indian Summer zien en als climax een nacht kamperen op z’n Amerikaans. Met een vriendenclub uit Maine op pad. Alle benodigde kampeerspullen in de kofferbak. Je kon het dus zo gek niet bedenken of we hadden het bij ons. Maar het waren niet de spullen die het onvergetelijk maakten. Wel de overweldigende natuur en de mensen om ons heen.

De avond bracht een immens harde wind. En een sterrenhemel om duizelig van te worden. We aten ganzenfilet, gegrild op een bbq-vuur. En we kletsten en lachten tot diep in de nacht om de ‘survival-man’ die met ons mee was en zijn tentje in ‘the woods’ had opgezet. Het was enkel nog wachten op de beren. Het hout dat we ’s middags bijeen gesprokkeld hadden, ging het kampvuur op om ons warm te houden. Toen het tenslotte doofde, kropen we met onze kleren aan de slaapzakken in. Moe maar vreselijk voldaan en gelukkig.

Nu zit ik hier in mijn eigen achtertuin, die in het niets lijkt op dat indrukwekkende Amerikaanse natuurschoon. Met een terrashaard voor mijn neus. Hoe bijzonder werkt mijn brein dan toch. Dat het met een spoortje rook en een zuchtje warmte van de brandende houtblokken zulke prettige herinneringen kan oproepen. Het bevestigt mijn idee dat ik mijn geld vooral in ervaringen wil investeren en niet in dingen. Want die ervaringen gaan een leven lang, en misschien nog wel veel langer dan dat, met mij mee.

Een gedachte over “Van de Kleipeer naar Hurricane Mountain Road en weer terug

 1. Cees Janssens zegt:

  Hallo Anita
  Hier raak je weer treffend de waarheid
  Ervaringen en herinneringen daar aan gaan inderdaad een leven lang met je mee

  Dat moet daar in Amerika wel geweldig geweest zijn zo te lezen

  Fijne dag

  Groetjes

  Cees

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s