Pieker vindt kaas in het bos

Ooit maakte ik, samen met mijn creatieve collega J, een filmpje in het kader van mijn opleiding tot loopbaanadviseur. Het was het verhaal van Wie heeft mijn kaas gepikt, dat ik wilde gebruiken in een workshop over omgaan met veranderingen. Onze kinderen figureerden in het filmpje, wat natuurlijk tot hilarische taferelen leidt als zij -nu pubers- het filmpje terug zien. Zij lieten in het filmpje zien hoe de muisjes Snuffel en Snel en de mensjes Peins en Pieker omgaan met veranderingen.

Ik moest zojuist aan dat filmpje denken. Ik dacht altijd dat ik mensje Peins was, die redelijk snel meegaat in veranderingen. Toch was ik gisterochtend aan het ontbijt even mensje Pieker, die altijd blijft hangen. Ik werd daar subtiel op gewezen door mijn lief.

Ik ben namelijk dol op boswandelen en in de tijd dat onze kinderen hun energie vooral lichamelijk kwijt moesten, gingen we elke zondag in een ander bos wandelen. Nu zijn ze op een leeftijd dat ze me smalend aankijken en zeggen: ‘Wandelen, in een bos? Iek, echt niet. Dat doe je maar lekker zonder ons!’ Daar zat mensje Peins dan, gevangen in hoe het ooit was en in de gedachte dat het eigenlijk niet mocht veranderen. Hoezo de kaas op? Ik wacht gewoon tot er nieuwe wordt gebracht!

Vandaag is het gelukkig weer anders. Na de subtiele uitleg van lief weet ik dat ik zélf de kaas moet zoeken. En omdat ik geen haast heb op weg terug naar huis, neem ik de langste omweg door het bos die mogelijk is. Ik hoor dat de vogels mijn besluit van harte toejuichen en de zon moedigt me met haar voorzichtige zonnestralen aan. Ik heb de kaas gevonden, op een bankje aan de rand van het bos dat tegen de Rijn aan ligt. Met mijn buik (figuurlijk) vol, mijn hoofd leeg en mijn hart verwarmd fiets ik ik zo dadelijk op huis aan. Dag mensje Pieker!

2 gedachtes over “Pieker vindt kaas in het bos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s