Lente in het land

Overal waar ik kom, zie ik de lente.

Ik zie de lente in de regen die valt. Omdat ie de knoppen doet openspringen als ze hun buikje boller dan hun jasje hebben gedronken en zo uit hun voegen barsten.

Ik zie de lente in de maan. De maan die hoog en helder aan de hemel staat, frisser en zonniger geel dan in de winter.

Ik zie de lente in de kinderen op straat. ’s Morgens voor mijn kouwelijke-grote-mensen-lichaam veel te fris gekleed met open jas, in korte broeken en t-shirts en ’s middags lekker voetballend op straat.

Ik zie de lente in mijn tuin. Bloemen – en vooral onkruidplantjes – gisteren écht nog onzichtbaar, staan vandaag pront te pronken in de zon.

Ik zie de lente in de wei. Lammetjes, van schrik wegrennend, hun moeders meenemend in de onnodige paniek. Die hijgend achterom kijken en topzwaar, dus moeizaam, tot stilstand komen.

Ik zie de lente langs de kant van het water. Paartjes meerkoeten, ganzen, eenden en zwanen zoeken het mooiste en rustigste plekje voor hun nest. Toevallig of niet, ze vinden hem allemaal.

Ik zie de lente langs de snelweg. Waar een boerderij staat, met een klein, afgezet, stukje land. Met erop een stevig hekwerk en daarbinnen een geitenfamilie. Een bok, een sik en een lam. Gedrieën lopen ze trappetje op, trappetje af. Pa voorop, de kleine, met te dikke pootjes, achter hem aan. Moe geeft m een behulpzaam duwtje. Pa vangt m op en geeft m liefdevol een kopje.

Ik zie de lente en weet je? Het maakt me blij!

Een gedachte over “Lente in het land

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s