Juffrouw op de fiets

Het is fris. Toch zijn handschoenen niet nodig. Even doorfietsen en dan zullen mijn vingers tintelen. Mijn grootste spijt op dagen als vandaag is dat de zon achter mij op komt. Achterstevoren fietsen is immers geen optie.

Het is warm. Ik geniet van een late buitenlunch en voor het eerst dit jaar lig ik -weliswaar denkbeeldig- languit in het gras. Wat onwennig, maar best comfortabel. Hobbelig en toch zacht. De grassprietjes voel ik kriebelen. Bij mijn oren, in mijn nek en onder mijn kuiten. Ik tuur naar boven, zie niets. Alleen blauwe lucht en een enkele witte vliegtuigstreep.

Het is laat in de middag. Ik zit -echt- op de fiets. Een weg omhoog, hij kost me wat moeite. Ineens hoor ik, vanuit stilte, de wind aan komen ruisen. Hij raast tussen de bladeren van de bomen door, als een golf van links naar rechts, alsof er geluidsboxjes hangen. Dan ineens is er niets meer, alleen nog het suizen van lucht langs mijn oren.

We varen weg, het water schuimt omhoog aan de achterkant van de pont. We botsen nog even zachtjes tegen het ponton, dan komt de snelheid erin. Aan de overkant wachten fietsers geduldig op mijn aftocht. Zoals de stilzwijgende gewoonte betaamt wens ik de wachtende nieuwe passagiers een goedemiddag. Een wielrenner die knikt en een wat wazige mijnheer, die mij niet aankijkt. Maar vervolgens wel onverwacht vrolijk tegen mij zegt: ‘Dag juffrouw, voorzichtig! U heeft de wind vóór!’ Goedgemutst stap ik weer op mijn fiets.

Bijna thuis. Ineens gevangen door een zoete lucht. Verrassend hoe de bloesem mij deze dagen weet te verrassen met haar plotselinge ruikbare aanwezigheid. Net zoals de uitgereden mest. Ik kijk omhoog. Zie nogmaals vandaag de blauwe lucht en breed uitgewaaierde sluierbewolking. Een wielrenner in mijn achterwiel. Ik rem af en kom vol rust weer leeg thuis.

Een gedachte over “Juffrouw op de fiets

 1. Cees Janssens zegt:

  Hoi Anita

  Heerlijk om zo weg te dromen en te genieten van het feest dat lente heet

  Vanmorgen tijdens mijn wandeling opvallend veel muggen langs het water

  Veel schaapjeswolken in de lucht waardoor de zonsopkomst iets minder spectaculair was

  Fijne werkdag

  Groetjes

  Cees

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s