Onverwachte cadeautjes

Ik breng mijn auto naar de garage om de winterbanden te verwisselen voor de zomerbanden. Ik blijk een half uur te vroeg te zijn, de garagehouder opent pas om half negen. Ik mag een half uur wachten. Muziekje aan en fijn relaxen in een luxe fauteuil in mijn eigen auto.

Ik loop terug naar huis. Had gerekend op een koude wind en misschien zelfs wat regendruppels. In plaats daarvan loop ik met het zonnetje op mijn rug. Met de mp3-speler in mijn oren, wandel ik met stevige stappen vrolijk naar huis.

Een uur later regent het dat het giet. Mijn plan was naar een werkafspraak in Nijmegen te fietsen en daarna even de stad in te gaan. Change of plans, lang leve de professionele vrijheid. Ik verplaats mijn afspraak naar een mooie dag in mei en blijf lekker in mijn droge en warme huis, telewerkend met een kop koffie verkeerd.

Voordat ik mijn auto weer ga halen, loop ik richting lieve vriendin A voor een kop thee of misschien wel een borrel. Het motregent nog steeds een beetje. Ik gluur in de tuinen waar ik langsloop en vol verbazing zie ik twee eenden zwemmen in een kleine vijver in een voortuintje in mijn buurt. Het beeld herinnert mij aan de droom die ik had om later eenden als huisdier te hebben. ‘T is er niet van gekomen, maar het is een fijne droom om aan terug te denken.

Zes uur. Auto op het garagepad en wij zijn weer compleet na werk en school. Allemaal een keer natgeregend vandaag, dus heerlijk in onze ‘huispakken’. Het moment van ontspanning is daar: heerlijk, een dikke week vakantie!

Een gedachte over “Onverwachte cadeautjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s