Dankjewel mijnheer Weer

Vorig jaar rond deze tijd was er een hittegolf in Nederland. We kreunden en steunden in de zinderende meiwarmte. We hadden gevraagd én gekregen. Een heel lange winter volgde en nu wachten we. We wachten op weer zo’n heerlijk warme periode. En veeleisend als we zijn, mag ie best iets minder warm dan vorig jaar.

Vandaag is het fris. Er staat een stevige wind, die grote witte en grijze wolken langs mijn huis blaast. Toch is het me gelukt een behaaglijk plekje in de zon te vinden. Ik zit op de mat van mijn voordeur, rug tegen de zijmuur, gezicht uit de wind en badend in de warme zonnestralen. Mmm.

Ik neem het weer zoals het komt. Ik heb genoeg in de kast om me te kleden naar de voorspelling. Van ijskoude, winderige en donkere dagen tot zachte, zwoele en zonnige. Ik word humeurtechnisch niet gestoord door regen en weet me tegelijkertijd wel op te laden aan zonneschijn uit een blauwe hemel. Ik ben blij in dit afwisselende klimaat te wonen, omdat het me leert om te gaan met de dingen die ik niet kan veranderen.

Ik neem het moment dat mij gunstig gezind is. Laat het huishouden voor wat het is, neem een leesboek en zak onderuit. Tot de zon achter de wolken verdwenen is, maar misschien nog wel iets langer.

Een gedachte over “Dankjewel mijnheer Weer

 1. Cees Janssens zegt:

  Hallo Anita

  Heel goed van je om het weer te nemen zoals het komt

  Een echt buitenmens moet het weer voelen, of het nu zon,regen, wind,warm of koud is

  Dat is het mooie van het weer

  Groetjes

  Cees

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s