Bijzonder gewoon

De natuur is o zo gewoon, want altijd en overal om mij heen. En toch ook zo bijzonder, omdat ik er bijvoorbeeld altijd weer van opfleur als ik er op let. Dat doe ik namelijk -meer dan gemiddeld en toch- niet vaak genoeg.

Vanmiddag fietste ik door het bos. Het was, zeker naar wat ik gewend ben de laatste weken, warm. Gelukkig was ik erop gekleed. Het bos stond in volle glorie te pronken met frisgroene blaadjes. Ze geven wel al de volle bescherming tegen fel licht en warmte, maar zijn nog niet zo volgroeid dat ze het tegenhouden.

Ik zag zonnestralen tussen de bladeren door op de grond vallen, in witte cirkels als stippen op een paddenstoel. Diezelfde stralen zag ik ook als lichtgevende strepen langs de bomen strelen. En tussen die bomen en stralen door vlogen vliegjes als feeërieke wezentjes door een sprookjesbos.

Los van alledag zat ik niet veel later in de achtertuin, met de zon in mijn gezicht. Ze deed haar werk goed, in no time was ik rozig als een slaperige peuter. Ik legde het tuinkussen op de grond en deed mijn ogen dicht. Ik zag het licht nog even door mijn wimpers heen. Toen werd de lucht stil.

Niet eens zo heel veel later werd ik wakker en hoorde ik een jonge spreeuw in de dakgoot van de buren. Ik had alle tijd om hem te bestuderen. Hij kon net vliegen en deed dat van de dakgoot naar rand van de dakkapel en weer terug. Zijn ouders waren op stap. Hij besloot zich heerlijk te wassen en zijn vleugels nu en dan uit te slaan onder het slaken van vriendelijk reutelende spreeuwenkreetjes.

Inmiddels valt de avond in. De zon is weggezakt, ik zie alleen nog wat laatste roze-oranje stralen. De wolken nemen de hemel over, maar laten gelukkig ruimte voor een aangename temperatuur en een zacht briesje. Morgen is alles anders. Dan zullen wind en regen mijn plek op het balkonbankje hebben ingenomen.

De spreeuw is inmiddels op stok, de laatste vogels vliegen door de lucht en de kikkers zingen een avondlied. Met wat geluk zie ik zodirect nog wat vleermuizen voor de nacht valt. Gewoon bijzonder, toch?!

Een gedachte over “Bijzonder gewoon

 1. Cees Janssens zegt:

  Hallo Anita

  Heerlijk om zo van de natuur te kunnen genieten

  Vandaag moeten we het inderdaad met regen doen, maar wij vieren dat Daan vandaag 37 jaar is geworden

  Vanavond gaan we heerlijk een gebakje bij hem eten

  Aan die vreugde dat hij in gezondheid nu alweer 37 jaar is geworden kan de regen geen afbreuk doen

  Groetjes

  Cees

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s