Oceaan vol energiebubbels

Ik kan mijn energie maar één keer besteden. En ik ben lerende om het te besteden aan de dingen die ik belangrijk vind. Begrijp me goed, ik vind het niet erg om iets te doen waar ik moe van word. Hard werken, een goede poetsbeurt voor mijn huis, ver fietsen, stevig nadenken, allemaal dingen waar ik heel moe van kan worden, maar vooral ook heel blij. Nee, ik heb het nu over de dingen waar ik onbedoeld, ongewenst moe en dus niet blij van word.

De belangrijkste vraag waar ik tegenaan loop is: ‘Kan ik voorkomen dat ik moe word van dingen waar ik niet moe van wil worden?’ Bij het beantwoorden van de vraag realiseer ik me dat ik dat deels wel en deels niet in de hand heb. Er zijn dingen die moeten gebeuren, die ik liever niet zou doen. Maar ik heb geen keus, ze horen nu eenmaal bij mijn leven. Dus doe ik ze zonder zeuren en word ik er moe van.

Maar waar wel ik iets aan wil (en kan) doen, zijn de dingen waar ik moe van word, waarvan het eigenlijk niet nodig is. Het gaat dan vooral over situaties of mensen die teveel van mijn energie vragen. En ik weet dat ik anderen niet kan veranderen; als ik iets anders wil, zal ik zélf iets anders moeten doen in deze situaties.

Ik ben dan ook hard op zoek gegaan naar manieren om mijn energie niet langer weg te laten sijpelen naar onwenselijke situaties of mensen. En dan is het fijn om in 2013 te leven; lang leve internet! Ik vond twee oefeningen die me aanspraken en die ik ongetwijfeld nog heel vaak zal willen uitproberen voordat de oefening kunst baart. Maar ik voel me sterk met deze handvatten: Oceaan en Bubbel. Als ik mijn ogen dichtdoe, zie ik mijzelf in de nabije toekomst als een oceaan vol energiebubbels :-)!

Voor wie interesse heeft in de oefeningen, ik mail ze je graag.

3 gedachtes over “Oceaan vol energiebubbels

 1. Cees Janssens zegt:

  Hoi Anita
  Heel herkenbaar om moe te worden van dingen in het leven die je niet wil, maar die toch zo af en toe energie van je vragen

  Daarom heb ik ook wel interesse in de oefeningen
  Tenslotte ben je nooit te oud om te leren

  Fijne dag

  Groetjes

  Cees

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s