Vaderdag

Ik las deze week in de krant dat er nog maar weinig mensen Vaderdag vieren. Te commercieel. Moederdag wordt -gek genoeg- wel (meer) gevierd. Blijkbaar is een bos bloemen niet commercieel. Mij gaat het echter veel meer om de symbolische waarde. Een dag per jaar stilstaan bij de rol van deze belangrijke mensen in je, mijn, leven.

Jarenlang gaf ik op Vaderdag een fles jenever aan mijn vader. Het werd enerzijds een ‘running gag’ en anderzijds een sport om steeds weer met een ander merk aan te komen. Tot ik het op een gegeven moment zelf niet meer origineel vond. Nu probeer ik toch steeds weer iets nieuws, kleins en vooral iets eigens te verzinnen.

Dat doe ik vandaag ook door er woorden aan te geven in deze blog. Alweer een hele tijd geleden las ik een gedicht van Hans Hagen en dat deed mij aan vroeger denken; aan de dingen die ik graag met mijn vader deed toen ik nog een klein meisje was. Aan ‘kappertje spelen’, aan een gek knijpspelletje op mijn en zijn onderarm dat ‘dierentuin’ heette, aan paardjerijden op zijn rug en aan ‘met mijn voeten op zijn voeten’ de kamer rondgaan. Het gedicht gaat als volgt:

Je kunstjes doen
Jij moet gaan lopen
Met mij op je schoen
Ik wil
In je benen klimmen
En aan je armen hangen
Gooi me omhoog
En dan weer vangen
Ik klim op je nek
Als ik aan je haren trek
Moet je mijn handen pakken
En me zachtjes laten zakken
Nee
Nog niet naar bed
We moeten kunstjes doen
Mag ik op je schoen

Vandaag bezoek ik met plezier mijn vader, geef hem een kus en een cadeau en we gaan heerlijk barbecuen om het mooie weer te vieren en gewoon gezellig samen te zijn zolang het kan!

2 gedachtes over “Vaderdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s