Onverwacht gevoel

cadeau: het cadeau zelfst. naamw. Uitspraak: [kaˈdo] Verbuigingen: cadeaus (meerv.) wat je zo maar krijgt van iemand Voorbeelden: ‘cadeaus krijgen op je verjaardag’, ‘een cadeau geven’, ‘Kerstcadeau’ Synoniem: geschenk

Ik stapte op de fiets na een wat stressige middag. Met de vakantie in het vizier blijken collega’s deze dagen méér dan normaal nog even snel wat van mij te willen. Dat zijn momenten waarop ik mijn fiets aanbid. Omdat ik inmiddels weet dat met elke trapasomwenteling ik niet alleen mijn werkplek maar ook de daarbijbehorende onrust van mij af trap. Zo ook vanmiddag.

Ik was al een tijdje niet met het fietspontje geweest, omdat deze nogal geplaagd is door de vele regenval en aansluitende hoge waterstanden in de Duitse rivieren en later in de Rijn. Zo hoog zelfs dat het pontje door de kracht van het stromende water tegen een dam was gevaren en beschadigd is geraakt. En omdat er een paar dagen überhaupt geen pont kon varen door het hoge water. En weer later het vervangende pontje nogal wat moeite had om stroomopwaarts te varen, waardoor het langer dan gepland duurde voordat er weer wandelaars en fietsers overgezet konden worden.

Vandaag nam mijn fiets als vanzelf de afslag naar de Rijnoever. Het tijdelijke pontje kwam net met volle vaart vanaf de Drielse kant aangevaren en zag er veelbelovend uit. Veel kleiner dat het normale pontje, maar vooral ook veel opener, omdat ie geen afdak heeft; alleen een kajuit voor de schipper. Dit uitzicht, tezamen met mijn eerste voet op de pont, voelde als een onverwacht cadeau.

In de definitie hierboven staat dat een cadeau iets is wat je van iemand krijgt. Dan is natuurlijk de vraag, van wie kreeg ik dit cadeau? Ik glimlach; dit cadeau gaf ik mijzelf. Door het tijdelijke pontje te zien als een onverwacht nieuwe ervaring, waarop ik genoot van elk detail en elk moment. Lager bij het water, een hogere snelheid waardoor de golven langs mij scheerden, de warmte van de zonnestralen recht op mijn gezicht. En bovenal het open uitzicht; met een beetje fantasie stond ik niet op een fietspontje, maar zat ik in een flitsende speedboot :-).

Het gevoel bleef nog even naijlen toen ik alweer vaste grond onder mijn wielen had. Het gras was groener, de wolken waren witter, de lucht was blauwer. En ik? Ik was relaxter en genoot!

Een gedachte over “Onverwacht gevoel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s