Moeten is straks een eitje

Vandaag begint voor mij een volle maand vakantie! Zingend sluit ik de boel af op mijn werk. Ik ruim netjes op en sluit de deur achter mij met een opgeruimd gevoel. Stuur mijn collega’s nog een mailtje: daaaag! Ik start op de fiets met muziek in mijn oren, maar al snel besluit ik de mp3-speler weer uit te zetten. Ik wil de vogels op ons parkachtige ziekenhuisterrein nog even horen.

Alhoewel het herfstachtig aandoet, ben ik me er ten volle van bewust dat de zomer nog maar net begonnen is. En het is me duidelijk dat de radartjes in mijn hoofd nog op volle toeren draaien, want voor ik het weet ben ik verwikkeld in het melancholieke gevoel dat als ik weer terugkom op dit groene terrein de herfst alweer in de lucht te voelen is. Stop.

Meer dan wellicht ooit tevoren realiseer ik mij dat het om hier en nu gaat. Dat ik het werk mag loslaten, net zoals alle andere dingen die ‘moeten’. Het gevoel van vrijheid lonkt vandaag net iets meer dan gisteren. Dat het een beetje miezert maakt niets uit. Dat er straks weer een boel werk op me ligt te wachten ook niet. En dat een chagrijnige automobilist toetert al helemaal niet; ik lach hem vriendelijk toe!

Vanavond drink ik een lekker glas rode wijn en proost ik. Op mijn drie mannen: op hem die de liefste is, op hem die de mooiste is en op hem die de kleinste van drie is. En op het leven dat we met elkaar mogen en kunnen leiden. Nu, in de vakantie en daarna. Dan mogen de ‘moet’-dingen mijn leven weer binnenkomen en sterker nog: ze zijn dan een eitje voor me. Proost!

4 gedachtes over “Moeten is straks een eitje

 1. Cees Janssens zegt:

  Hallo Anita

  Erg sfeervol geschreven

  Fijne vakantie met je mannen

  Proost en geniet van ieder moment die moeder natuur je zal schenken

  Groetjes

  Cees

 2. Jozee van Kroonenburg zegt:

  Hallo Anita,
  Hele fijne vakantie met je 3 mannen, en voor een weekje een 4e man erbij !!!
  Geniet met zijn allen van het mooie, warme land, het lekkere eten en drinken, en elkaars gezelschap, want dat is het belangrijkste.
  En ook heel bijzonder, dat het zo kan, en zijn mag.
  Groetjes Jozee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s