Gewoon een fijne rommeldag

‘Ik heb drie weken vakantie gehad, héérlijk zonder werk! Twee weken Ibiza en een week thuis. Maar ja, dat doe ik nóóit meer, want het regende die héle week!’ ‘Zo erg hoeft dat toch niet te zijn, dan kun je toch lekker een beetje rommelen thuis?’ ‘O néé hoor, da’s toch zónde van mijn vakantiedagen?!’

Vanmorgen was het tijd voor een van mijn vierjaarlijkse knipbeurten. Ik ben niet dol op de kapper en niet alleen vanwege het beeld dat ik dan in de spiegel zie. Rode wangen van de warmte en mijn haar schots en scheef voor mijn ogen omdat eerst de onderste laag geknipt moet worden. De kapster was vandaag weer voor het eerst weer aan het werk, na die héérlijke vakantie. ‘Vréselijk, dat ik die strakke broek weer aan moet! En de dag staat hé-le-maal volgepland!’

Toch snap ik het niet. En begrijp me niet verkeerd, ook ik vind heerlijk om op vakantie te gaan en me op zo’n vakantiedag alleen maar druk te hoeven maken of we naar het grote zandstrand gaan of toch maar naar de kleine baai. Maar ik verheerlijk die paar jaarlijkse dagen naar een warm buitenland niet. Ik probeer te genieten van elke dag, uit dan wel thuis. Werk- dan wel vrije dag. De ene dag lukt het beter dan de andere, maar ik realiseer me goed dat mijn geluk niet afhangt van een paar dagen strand of sneeuw.

Wat ik dus niet snap is hoe sommige mensen echt van vakantie naar vakantie leven. Ze bestáán: Zij die alléén maar terugblikken op die supertent op Ibiza of vooruitblikken naar de après ski in februari. Daar is het leven toch te kort voor? Er zijn zoveel dagen tussen die vakanties waar ik ook wat van zou maken, máák. En dat zou niet anders zijn als ik niet meer op vakantie zou kunnen, mogen of willen. En geen misverstanden: ik leef zeer mee met mensen die kunnen genieten van elke dag en die graag willen, maar die -door welke omstandigheden dan ook- niet (meer) op vakantie kunnen.

Ja, ik ga ook op vakantie deze zomer en ja, ik verheug me er ook ontzettend op. Maar als ik niet zou gaan, zou ik ook fijne dagen hebben. Zoals vandaag. Ik hoef niet te werken, rommel dus lekker wat aan. Huis aan kant, naar de kapper geweest, straks een lekkere bbq voorbereiden en vanmiddag naar merrie Louke en haar veulens Jildou en Roefke. En zo komen er dit jaar nog heel wat fijne rommel-, werk- én vakantiedagen aan dit jaar!

Een gedachte over “Gewoon een fijne rommeldag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s