Liefde is het water van het leven

Ik sta met mijn voeten in het water. Het zilte water. En ik kijk naar hoe dat water aan land komt. In de verte is het diepblauw. Naarmate het dichterbij golft, wordt het lichter van kleur. Middenblauw, dan zeegroen en tot slot soort van doorzichtig. Ik kan met gemak de bodem zien.

Op de bodem zie ik steentjes liggen, en schelpen. En ik zie daar ook de schaduw van golfjes. Golfjes die in het zonlicht donkerte over hetzelfde water gieten. Ondertussen hoor ik de golven. Ze komen en ze gaan, ze komen en gaan, komen en gaan, komen, gaan …

Als de golven op hun hoogtepunt zijn, letterlijk en figuurlijk, hebben ze zoveel zuurstof opgenomen dat ze helderwit zijn. Dan krullen ze om, als de chocoladekrullen op het lekkerste toetje. Ze zakken naar de bodem en stromen langs de bodem terug in zee. Ze nemen zandkorrels en schelpjes mee.

Ik kan veel leren van de golven. Om het leven te nemen zoals het komt en gaat, net zoals de golven dat doen met de wind, de stroming en de getijden. En het almaar doorgaan, ook als een golfje niet helemaal perfect omrolt. Perfect, wat is dat? Een golf, die rolt om en hoe, dat maakt niet uit. Er is altijd schoonheid te vinden. Wel eens een lelijke golf gezien?

‘Liefde is het water van het leven’. Een uitspraak van soefidichter Roemi, die ik vanmorgen las in een boek. Ik vind hem eigenlijk wel heel erg passen bij mijn verhaal over de golven.

2 gedachtes over “Liefde is het water van het leven

 1. Cees Janssens zegt:

  Hallo Anita

  Wat heerlijk om nu met je blote voeten in het zilte water te staan en zo je inspiratie via je voeten door de golven naar je hoofd te laten stromen om dit mooi verhaaltje te creëren

  Geniet en doe de zee en daarmee heel de aardbol de groeten van mij

  Groetjes

  Cees

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s