De zon, het water en de vissen

Als de golven omslaan in wit schuim (Liefde is het water van het leven) is dat schuim prachtig versierd met zilveren glinstertjes. Als sterrenstof laten zij zich meevoeren met de kopjes op het zilte water. En de schaduw van de golfjes wordt vergezeld door gouden slingers zonlicht. Gouden slingers, die dieper in het water als eindeloze regenboogjes breken.

Vandaag las ik mijn boek uit. De laatste zin is: ‘Het universum draait anders wanneer vuur van water houdt‘. Toen ik de zonnestralen zo zag spelen met het zeewater, zag ik gebeuren wat beschreven staat in die laatste zin. Op bijna datzelfde moment zag ik om mijn voeten, in dat kristalheldere zeewater, zes vissen zwemmen.

Mijn lief, Grote Zoon en Kleine Zoon zijn dol op snorkelen en doen dat hier dagelijks. Ondanks het feit dat mijn dierenriemteken Vissen is, houd ik niet erg van zwemmen en al helemaal niet met mijn hoofd onder water. Iets te vaak ‘gesopt’, vermoed ik. Maar deze keer stond ik zo gebiologeerd naar de vissen te kijken, dat Kleine Zoon mij zijn duikbril gaf en ik hem aannam.

Zes vissen: vijf dezelfde en een andere. En van die vijf waren er drie groot en twee klein. Ik zag de symboliek. Ze zwommen om mij heen als de mensen die heel belangrijk voor mij zijn. Ik gaf ze namen en noemde ze: Leven, Liefde, Luisteren; Inspiratie en Inzicht; en Wijsheid.

In één moment zag ik mijn universum. En dacht ik terug aan de bijna voorlaatste zin in het boek: ‘Een leven zonder liefde is van geen belang‘.

3 gedachtes over “De zon, het water en de vissen

 1. Cees Janssens zegt:

  Hallo Anita

  Ook deze keer weer een mooi verhaaltje
  Je mag je gelukkig prijzen zo bewust met de schoonheid van de natuur om te weten gaan en de schoonheid waarvan jezelf deel van uitmaakt zo mooi in woorden weet te vangen
  Geniet

  Groetjes

  Cees

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s