Ongekamd geïnspireerd geraakt

Heb ik weer. Neem de vakantiehitte gewoon mee naar huis. Niet dat ik het niet lekker vind hoor en ik wil ook helemaal niet zeuren. Maar dat zeebriesje en de tien stappen naar die verkoelende Mediterranee mis ik nu wel. Op deze warmste dag dit jaar, tot nu toe dan. Een klein beetje. Want verder vind ik het ook weer heerlijk om thuis te zijn. Daarom vind ik vakantie zo leuk. Omdat ik daarna weer thuis kom.

En ook omdat ik de vakantiegewoonten nog even vast houd. Probeer vast te houden. Zo rolde ik vandaag uit mijn bed en ging met ongekamd haar en ongepoetste tanden naar de supermarkt. Okee, de warme stokbroodjes en croissantjes waren er niet, maar dat gevoel van ‘op vakantie is het toch een beetje anders dan thuis’ wist ik zo wel vast te houden. Volgende week weer in het gareel.

De hitte van vandaag deed de rest om het vakantiegevoel nog even vast te houden. Ik at een overheerlijke salade in de schaduw van mijn Spaanse ‘zonnedak’ in de tuin, deed daar vervolgens ook een heerlijk lome siësta. Ik lag met mijn hoofd richting geurige lavendelplanten en de bijen zoemden af en aan. Vulde daarna op zijn ‘mañana’s’ een aantal tuinpotten met inspiratie opgedaan op vakantie.

Vakantie brengt, zeggen ze, voor veel mensen meer stress dan ontspanning met zich mee. Pakken vermoeid in, rijden overhaast weg en maken ruzie op de plaats van bestemming. Verbranden, worden bestolen, of erger, worden ziek. Dit alles gold gelukkig niet voor mij. Ik ken wel de gedachte van ‘waarom gaan we eigenlijk op pad en nemen we toch allerhande risico’s (als je ooit op de Route de Soleil hebt gereden weet je wat ik bedoel)’, maar nu we weer veilig thuis zijn, zie ik vooral de winst van vakantie. Even los van gewoonten en van dagelijkse routine, misschien zelfs van sleur. Nieuwe energie, een beetje kleur en ervaren hoe het zou zijn als ik altijd in een warm land zou wonen (en daar moet ik eerlijk gezegd niet aan denken). En nu met frisse zin, goede moed en een nieuwe blik op die gewoonten weer terug naar het vertrouwde.

Ik heb ervaren, gedeeld, losgelaten, opgepakt, uitgehangen, langgeslapen, gedroomd en ga straks weer over naar (weer een beetje minder) rennen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan.

Een gedachte over “Ongekamd geïnspireerd geraakt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s