Siësta is fiësta

Ik ben wakker voordat de wekker gaat. Stap onder de douche en voel me enerzijds verfrist en anderzijds opgewarmd. Was toch een beetje afgekoeld door het briesje dat vannacht door de balkondeur zachtjes over mij heen aaide.

Een uurtje later zit ik op de fiets. De zon is dan nog geen uur op. De over het land verspreide onweersbuien hebben inmiddels behoorlijk wat vocht in de lucht gebracht en dat laat zich zien in witte mistflarden boven de weilanden. Ik fiets een bekende route, maar hij bekijkt als nieuw. Uiteindelijk is geen enkele fietstocht gelijk. In ons kikkerlandje is altijd variatie in het weer en lichtval en ik vul de variatie aan door op verschillende tijdstippen weg te gaan en me op steeds weer nieuwe dingen te concentreren.

Vijf uur later ben ik weer op weg naar huis. Ik heb een korte eerste werkdag achter de rug en hou het vakantiegevoel graag nog even vast. Ik rij om die reden door een aantal voor mij nog onbekende straten. Het fietspontje draagt vooral toeristen. In de berm aan de overkant zie ik witte, gele, lila en rode bloemen. Ik voel heel lichte regenspetters, die direct weer verdampen.

Thuisgekomen blijkt mijn blik wat onrustig, waarschijnlijk door de enorme hoeveelheid mails die ik heb gelezen. Ik leer snel en weet dat het tempo morgen lager mag. Maar ‘first things first’; na mijn lunch pak ik een goede gewoonte op. Siësta is nu eenmaal fiësta!

2 gedachtes over “Siësta is fiësta

 1. Cees Janssens zegt:

  Hallo Anita

  Waar ik aan moest denken toen ik je blog las, dat je heel voorzichtig met je blote voeten in een teiltje water (je werk na de vakantie) ging stappen voelde dat het water niet te heet was en er toen langzaam in ging staan met een dubbel gevoel
  Je ene voet voelde het heerlijke zeewater in Spanje en je andere voet voelde de realiteit van het werk

  Succes en neem stap voor stap

  Groetjes

  Cees

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s