Kietelend gras en spelende wind

Er zijn van die dagen dat ik het nuttige goed met het aangename weet te verenigen. Vandaag is zo’n dag. In de middag, als het doe-werk is afgehandeld en het leeswerk is overgebleven, is het een prettige bijkomstigheid te constateren dat de regenwolken weggewaaid zijn.

Ik neem een stapeltje leesvoer mee onder mijn arm en loop naar het openluchttheater op mijn werk. Ik loop er met een welbewuste gedachte en bijbehorend gevoel naartoe; dat het een luxe is te werken op een plek waar een openluchttheater letterlijk om de hoek ligt en dat het een onbetaalbare secundaire arbeidsvoorwaarde is om daar op dagen als vandaag even te kunnen gaan zitten werken.

Op dagen dat het werk zich er niet voor leent, ga ik er ook wel eens heen in mijn lunchpauze. Als ik te lui ben om een wandelingetje te maken in het dorp of in het bos. Of als mijn lunchdate niet zo van wandelen houdt als ik. Vandaag was het lunchtijd-weer nog even te weinig uitnodigend om naar buiten te gaan. Bovendien zijn hakkenschoenen niet het ideale gereedschap voor een stevige stap.

Als ik op de tribune zit, waan ik me in een speciale voorstelling van Moeder Natuur. De wind ruist door de bomen die het theater omringen. De golven die door de bladeren rollen laten zich meevoeren als in een perfect ‘dolby surround system’. Ook de losse plukjes haar om mijn hoofd laten met zich spelen. De zon daagt mijn rug subtiel verwarmend uit. Ik ruik een zomergeur van bloeiende rozen achter mij. Ik kijk stiekem verlangend naar het gras dat het theater omzoomt. Wat als ik mijn schoenen uittrek en mijn voeten laat kietelen door het gras? Wat als ik even, heel even maar, ga liggen daar?

Het blijft bij ‘wat als’, een gedachtenspinsel. Toch staan de woorden van Kahlil Gibran in mijn geheugen gegrift:

En vergeet niet dat de aarde het heerlijk vindt uw blote voeten te voelen en de wind ernaar hunkert met uw haar te spelen.

Na een half uurtje lezen sta ik weemoedig doch opgefrist op en loop terug naar mijn werkplek. Nu weer écht aan de slag!

Een gedachte over “Kietelend gras en spelende wind

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s