Konijn in Wonderland

Sinds een paar dagen zie ik ’s morgens op weg naar mijn werk een zwart konijn in de berm van het fietspad zitten. Niks bijzonders zul je zeggen. Nee inderdaad, maar toch ook weer wel. Ik zie namelijk regelmatig konijnen en hazen als ik op de fiets zit. Toch valt dit konijn me op, vanwege de kleur. En al dagenlang breek ik mijn hoofd over wat dat zwarte konijn betekent.

Dat vind ik leuk, op zoek gaan naar het bijzondere in het gewone. Naar de boodschap in de boodschapper. De eerste insteek was uiteraard googlen: ‘zwart konijn symbool’. Daarmee kwam ik uit bij twee verhalen: Alice in Wonderland en Waterschapsheuvel. Nu is de laatste een beeld uit mijn jeugd dat op mijn netvlies gegrift staat: konijntjes een heuvel ophuppelend onder begeleiding van de melancholische klanken van Bright Eyes. Het Zwarte Konijn schijnt in die film overigens symbool te staan voor Magere Hein. Ik moet nog wat denkwerk verrichten welke boodschap daar voor mij in zit …

Alice in Wonderland is misschien een vrolijker associatie, alhoewel ik ook daar een boel curieuze dingen over lees. Alice zou onder invloed van drugs allemaal avonturen in haar dromen hebben beleefd. Maar het konijn bij Alice is juist wit in plaats van zwart. Terug naar mijzelf en ‘mijn’ zwarte konijn dan maar.

Ik hou het er maar op dat ik mijzelf regelmatig als Alice in Wonderland beschouw. Niet omdat ik drugs gebruik, integendeel zelfs :-). Maar wel omdat ik het gevoel heb veel bijzondere dingen in mijn leven te zien. Grote en kleine belevenissen en ervaringen, die mij soms het gevoel geven dat ik droom, maar nog veel vaker het gevoel geven dat ik lééf. Ik geloof dan ook graag dat dat de symboolwaarde van het Zwarte Konijn voor mij is. Niks geen Magere Hein, maar het leven beleven en vieren!

2 gedachtes over “Konijn in Wonderland

 1. Cees Janssens zegt:

  Hallo Anita

  Het is hier de fantasie die je mee neemt naar een voor jouw lang en gelukkig leven

  Je bent met het zwarte konijn op het goede spoor

  Groetjes

  Cees

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s