Pantha Rhei

Een dag als vandaag doet mij beseffen hoe zeer alles altijd in verandering is. Hele perioden heb ik het gevoel dat alles hetzelfde blijft, ik niet zoveel beleef en mijn leven soms zelfs saai vind. Vandaag niet.

Om kwart over zes komt Kleine Zoon naar beneden. Voor het eerst gewekt door zijn eigen nieuwe wekkerradio. Hij moet vandaag om negen uur op zijn nieuwe, middelbare school starten. Hij is prettig gespannen. En ik, ik zie vooral die ooit engelachtige baby best al groot en stoer geworden zijn. Maar diep in mijn hart blijft ie natuurlijk altijd klein.

Rond half acht fiets ik over de Doorwerthse Hei. Daar kan ik overduidelijk de naderende wisseling van de seizoenen zien. Ik hoef nog geen water- en winddichte jas aan, maar het is aanmerkelijk frisser dan de afgelopen weken en de hei staat herfstkleurig in bloei. Grote Hollandse wolken completeren het plaatje.

Op mijn werk veel aandacht van collega’s en tussendoor sms’jes van bezorgde vriendinnen over de naderende sluiting van de Bijenkorf. Keer op keer vertel ik het verhaal en kan daarbij vol overtuiging laten weten dat we meegaan in de stroom van verandering. Geen verzet, geen weerstand, geen boosheid, maar uitkijken en nadenken over een nieuwe, zij het nog onzekere situatie. ‘Het komt wel goed schatje!’ is binnen twee dagen onze slogan geworden.

Op weg naar huis realiseer ik mij ook dat er ook iets hetzelfde blijft: namelijk dat alles altijd verandert of in ieder geval toch altijd net weer anders is. Het weer, mijn fietsroute, mijn gemoed. En stiekem geldt dat dus voor alles. Mijn kinderen worden groot, de seizoenen komen en gaan, evenals werk en de mensen om mij heen. Alhoewel ik van dat laatste toch vooral hoop dat die vele lieve mensen ook nog heel lang zullen blijven :-).

2 gedachtes over “Pantha Rhei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s