Een regendans bij volle maan

Weleens gehoord van de uitdrukking ‘een regendans bij volle maan doen’? Hiermee wordt bedoeld: iets doen dat logischerwijs niet in relatie staat tot een probleem, in de hoop dat het het oplost. Ik vind m wel toepasselijk bij deze tijd van de maand en bij mijn dag vandaag…

Zonnig zomerweer brengt een bepaalde loomheid waar ik met de jaren steeds beter van weet te genieten. Het weer van vanmorgen daarentegen – niet warm of koud, niet uitgesproken zonnig of droog – brengt voor mij een bepaald soort druk(te) met zich mee. Ik ga steeds meer dingen doen en voel tegelijkertijd steeds meer druk. En vandaag lijkt het daarmee wel of ik roep om regen, een regendans doe. En, stom, ik doe m vlak na volle maan!

Ik voel de druk oplopen van dingen die ‘moeten’ (ja, ik weet het, ’t is vooral van mijzelf, dat moeten): opruimen, boodschappen, wasjes draaien, naar de voetbalwedstrijden, voorbereiding op een verjaardagsfeest. Er komt zelfs wat chagrijn om de hoek kijken. Ik ben heus toe aan weer meer routine na al die schoolvakantieweken, maar het slechte humeur dat bij die routine (en druk) nog wel eens op de loer ligt, mag op de Noordpool blijven bivakkeren. En als klap op de vuurpijl ging het bij die druk(te) van vandaag regenen.

Die regendans, dat steeds drukker doen en meer druk voelen, had ik dus beter niet in uitvoering kunnen nemen. ‘Wat je aandacht geeft, groeit.’ Nu zit ik driedubbel met de gebakken peren: moe van de drukte, nat van de regen en chagrijnig door het missen van de zon. Morgen doe ik het allemaal anders: niks regendans, niks druk zijn, maar lekker nietsdoen en dan komt die zon vanzelf wel weer :-)!

Een gedachte over “Een regendans bij volle maan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s