Rijk mens

De zomer is onherroepelijk voorbij en de herfst is overduidelijk gearriveerd. Ik laat me niet voor de gek houden door de tijdelijke terugkeer van de middagwarmte. Ik bespeur al teveel tekenen van de herfst en weet dat ik ook maar beter kan meegaan in de verandering van de seizoenen. ‘Resistance is futile’ zouden mijn Trekkies zeggen.

Ik kan me niet heugen ooit meer te hebben genoten van alles wat de seizoenen zo eigen maakt als hier en nu. En alhoewel ik heel melancholisch kan worden van het voorbijgaan van de zomer, ben ik tegelijkertijd opgetogen over de komst van alle herfstpracht.

Zoals vanmorgen, toen ik langs pasgemaaid grasland fietste, waar het inmiddels gedroogde gras is samengebracht in grote hooibalen. Het goudgele licht anders zag breken dan op een vroege hoogzomermorgen. Het water rook dat een lange hete zomer heeft stilgestaan.

Of vanmiddag, toen ik door het bos fietste tussen de zonbelichte, felgroene varens, als kabouters onder donkere en zware beukenreuzen. De koeien, paarden en schapen zag lanterfanten in kaalgegraasde weiden. De herfstige koelte van de nacht voelde die was blijven hangen in de bossage waar ik op het heetst van de dag passeerde.

En vanavond, toen ik de spinnenwebben probeerde te tellen in mijn bloementuin. Twijfelde of ik de tuin wel zou sproeien of de herfst ook hier al zijn gang zou laten gaan. Het overrijpe fruit uit de bomen rook vallen. De hemel van blauw, geel, groen en oranje naar avondrood zag verkleuren.

Ik ben een rijk mens …

Een gedachte over “Rijk mens

 1. Cees Janssens zegt:

  Hallo Anita

  Erg sfeervol geschreven

  Ben blij dat ik via deze weg een stukje van je rijkdom via je blogs mee mag genieten

  Fijn weekend

  Groetjes

  Cees

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s