Stroomafwaarts leven

Vandaag is zo’n dag dat ik maar beter stroomafwaarts kan leven. Niet ingaan tegen de stroom, maar me laten meevoeren op dat wat me het makkelijkst afgaat.

Als ik opsta is de hemel grijs en dodelijk saai. Ik moet er vroeg uit. Het voetbalseizoen is weer van start gegaan. Ik sta voor de klerenkast en weet niet te kiezen. Stevige schoenen, een spijkerbroek en een fleecevest lijken vandaag de betere keus.

Tien kilometer fietsen naar het voetbal met risico op een nat pak? Laat ik de auto maar nemen.’We’ winnen weinig geïnspireerd en met geluk de wedstrijd. Ik kom thuis in een rommelig huis, maar voel zelfs geen puf voor een wervelwindschoonmaak. Pannenkoeken bakken dan maar. En een beetje rotzooien in de tuin, waar het zachtjes regendruppels zingt.

De afterlunchdip leidt uiteindelijk tot een middagdut. Helaas niet in de tuin. Toch heb ik zelfs binnen de tuinachtergrondgeluiden zoals een elektrische heggenschaar en spelende (lees: schreeuwende :-)) kinderen. Uiteindelijk wint mijn vermoeidheid het van hen.

Ik kom vandaag tot niets en dat hoeft ook niet. Soms is het beter ‘to go with the flow’. De zaken te nemen zoals ze komen. Me stroomafwaarts te laten drijven en zo proberen weer op de oever te komen. Misschien niet helemaal op de plek waar ik had willen aankomen, maar wel zonder nodeloos energie te verliezen aan dingen doen die me niets opleveren.

Elke dag is een nieuwe kans. Nu fijn badderen, straks lekker slapen en morgen het bed weer uit met frisse zin. Dat is de winst op de oever van stroomafwaarts leven.

3 gedachtes over “Stroomafwaarts leven

 1. Cees Janssens zegt:

  Hallo Anita

  Het zal wel aan het weer liggen, maar ik heb vandaag ook zo’n dag

  Daarom ga ik zo meteen lekker op bed naar de radio liggen luisteren in de hoop dat Klaas Vaak me heerlijk weg laat zakken in dromenland (mijn vrouw zet de radio wel uit als ik slaap)

  Morgen zien we dan wel weer

  Groetjes

  Cees

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s