Zaterdag in Zwitserland

Ik mag uitslapen vandaag. En ik doe dat in een hotel in Zwitserland. Ik ben op eerste verjaardagsbezoek bij mijn kleinste nichtje. En dat vieren we, bijzonder genoeg, in familiaire kring. Dat betekent bezoek uit Nederland en Duitsland/Polen. Dat levert wonderlijk gemixte gesprekken op. Nederlands, Duits, Pools en Engels, de laatste als meest overlappende taal voor alle aanwezigen.

We delen cadeaus uit, helpen met zijn allen om dat ene kaarsje uit te blazen. Eten heerlijke chocoladetaart en zitten in de zon. Kletsen over de overeenkomsten en verschillen tussen alle genoemde talen en bijbehorende landen en gewoonten.

De middag gaat ieder zijns weegs. En je begrijpt het al, ik trek mijn wandelschoenen aan voor een ‘wanderung’ door de heuvels rond Basel. De zon schijnt volop en ik tref op mijn pad een heel dikke, grote, groene rups. Evenals vriendelijke Zwitserse wandelaars ‘Grusse mitenand!’, paarden en koeien zonder bellen deze keer. Ik loop langs een boerderij die eruitziet zoals een boerderij er in elke kinderfantasie uitziet: donkerhouten schuren, oude appelbomen, koeien en kalfjes in de wei, bloemen op het erf, net zoals pompoenen, verse melk en eieren. Kakelende kippen en hardwerkende boeren maken het plaatje compleet.

Terug naar ‘huis’ vieren we de verjaardag verder. We maken het nog internationaler: drinken cava en eten antipasti. Straks gaan we aan de wijn en barbecuen, ’t weer is er mooi genoeg voor. De jarige krijgt alle aandacht: zelfs opa op vakantie in Ierland ‘skypet’ zijn felicitaties.

De kleine uk geniet ondertussen van alle relatief onbekende gezichten en kletst erop los. De ‘tatata’s’ en ‘brrrrlllrrrrllll’s’ (dat laatste met veel speekselbelletjes) zijn niet van de lucht. Ze doet me denken aan mijn verhaal van gisteren. Geen woorden, geen gedachten, geen oordelen. Alleen genieten van hier en nu. En ze heeft gelijk. Beter kan ik niet krijgen :-)!

Een gedachte over “Zaterdag in Zwitserland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s