Dol op Jupiter

Ik ben dol op alles wat met symbolen en rituelen te maken heeft. En ik ben een gewoontemens. Deze twee dingen bij elkaar opgeteld maken dat ik vanmorgen weer vroeg mijn tuin in stap om frisse ochtendlucht in te ademen. De hemel is prachtig helder en bijna recht boven mij staat een stralende maan. Links daarnaast zie ik een grote ster.

Natuurlijk zoek ik later in mijn app Sterrenkijken naar de naam van de ster. Het blijkt Jupiter te zijn, de grootste planeet van ons zonnestelsel. Aangezien toeval niet bestaat, zoek ik naar de betekenis van Jupiter. Jupiter werd in de Middeleeuwse astrologie beschouwd als een gunstige planeet, die geluk en voorspoed brengt. Ook heeft hij in de brede zin van het woord te maken met ‘groei’ en in het bijzonder met ‘werk’.

Je weet het inmiddels, ik probeer dingen zo positief mogelijk te zien, ook met de vooruitzichten in mijn gezin op de korte termijn. Ik geloof dan ook dat Jupiter mij laat weten dat het allemaal wel goed komt. Het zal niet meevallen en zeker niet alleen maar leuk zijn, maar uiteindelijk gaan we hiervan groeien. En om mijn geloof en vertrouwen hierin nog groter te maken, steek ik vanavond ook gewoon nóg een kaarsje aan ;-).

Maar voor die tijd ga ik lekker in de tuin aan de slag. Want op zo’n mooie nazomerdag als vandaag springt mijn hart bijna uit mijn lijf. Zo enthousiast en onrustig als ie is om mijn werkkamertje te verlaten en de zon in te gaan!

Een gedachte over “Dol op Jupiter

 1. Cees Janssens zegt:

  Hallo Anita

  Het is vaak een wonderlijke ervaring te lezen in je blog hoeveel overeenkomsten we hebben

  Ook deze keer weer met symboliek en rituelen

  Groetjes

  Cees

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s