Zomer in de herfst

Ik zit in een hoekje van de tuin te genieten van de warme najaarszon. Voor het eerst sinds weken heb ik een kussen in een tuinstoel gelegd, om erin weg te doezelen. En een andere in de stoel ernaast, voor het poezenbeest dat net zo van doezelen houdt als ik. De pot thee staat binnen handbereik, net zoals het onlangs verschenen boek over een Nederlandse dichter.

Met het sluiten van mijn ogen haal ik herinneringen op. Aan de zomer. Niet dat het al zo lang geleden is. Maar in de drukte die er altijd weer is na een zomervakantie, beloof ik mijzelf nog lang in vakantiestemming te blijven. Toch merk ik dat dat ook nu weer minder goed gelukt is dan ik hoopte. De herinnering ligt evenwel aan de oppervlakte. Want met de zon op mijn gesloten ogen en een zachte bries in mijn oren is ie alweer levensecht.

De zomer. Een tijd van warmte en geluk. Van alles mogen en niets hoeven. Van zon en zee. Van blote voeten en een gezond bruin vel. Van buiten eten en vuurtjes stoken. Van avonden lezen en kletsen in de tuin. Van vroege ochtendwandelingen al in daglicht en siësta’s in de middag, lui op een campingmatje.

Begrijp me niet verkeerd. Ik hou even zo veel, nou ja, bijna net zoveel dan van de herfst, winter en lente. Om andere dingen. Van de zomer houd ik vanwege al de bovenstaande dingen. En nu is het herfst. Maar zomer in de herfst is als de zon in mijn lijf.

Een gedachte over “Zomer in de herfst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s